Gaziantep mutfağı Yesemek ile Samsunluların ayağına geldi

Gaziantep mutfağı Yesemek ile Samsunluların ayağına geldi

  Samsun'daki bu Restauranttan içeri adım attığınızda Gaziantep'e ışınlanıyorsunuz.

Güneydoğu’nun ve Mezopotamya’nın dünyaya açılan penceresi olan Gaziantep, gastronomisini dünyaya duyururken Samsun'da bundan mahrum kalmadı.  Yesemek Restaurant Gaziantep'iSamsun'a taşıdı.

 Genç girişimciOğuzhan Koç Dünyanın en iyi mutfaklarından biri olan ve Türkiye mutfağında özel bir yeri olan Gaziantep yemeklerini Samsunlulara tattırmaktan büyük kıvanç duyduklarını söyleyerek; "Yesemek Markasının kurucusu olan Necdet Olca'nın sözü Gaziantep gastronomisinin sloganı olmuştur. Bu söz 'Dünya bir ev olsaydı mutfağı Gaziantep olurdu'  Öncelikle bu cümle bizi çok etkiledi. Ardından da Gaziantep'te Yesemek yemeklerini tattığımızda bu lezzeti Samsun'a taşıma yönünde karar verdik.

Restaurantımız tamamen Gaziantep'e özgü izler taşıyacak şekilde dekore edildi. Duvar taşları, dövme bakırdan avizelerimiz Gaziantep'ten geldi. Ustalarımız Gaziantep'ten. Bu kapıdan adım attığınızda Gaizantep'e gelmiş oluyorsunuz" dedi.

 

İnsanların Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gastronomi turlarına katılarak Gaziantep mutfağına özgü lezzetleri tatmak için binlerce kilometre yol teptiğine vurgu yapan Oğuzhan Koç "Biz Samsunlular için bu hizmeti ayağa getirdik. İşletmemizde Gaziantep'e gitmeden tüm lezzetlerinden tadabilmek mümkündür. Kabaklamadan mıcırık aşına her türlü Gaziantep'e özel lezzeti sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KEBAP HER YERDE KEBAP BİZİM KAZAN YEMEKLERİMİZ ÖN PLANDA

"Anadolu mutfağına ait tatları sunma iddiası ile açılan pek çok restoran büyük kentlere  unuttukları lezzetleri hatırlatıyor. Siyez bulgurundan, Antep patlıcanına kadar pek çok ürün marketlerin özel reyonlarında karşımıza çıkıyor.

Anadolu mutfağı çeşitlilik ve kültürel zenginlik açısından gerçek bir hazine. Ne mutlu bize ki uzun zaman unuttuğumuz bu hazinenin farkına vardık ve kıymetini biliyoruz" diyen genç girişimci Oğuzhan Koç "Kebap bir çok şehrin mutfağında var ama Gaziantep'i öne çıkaran kazan yemekleri. Bizlerde bunları layıkı ile Samsun halkına tattırmaya çalışıyoruz. Samsunlu lezzet meraklılarının ilgisini de kazan yemeklerimiz çekmekte. Yuvalama, şiveydiz, mıcırık aşı, pirpirim aşı, malhıtalı köfte, beyran gibi nice lezzetleri sunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

 Gaziantep'te milattan önce 2 bin yılına kadar uzanan heykel işleme atölyesinden adını alan Yesemek Restaurant Güzelyalı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı Atakum/Samsun adresinde 110 kişilik kapasitesi ile Samsunlu lezzet tutkunlarını bekliyor.