Altın fiyatları 26 Temmuz çeyrek altın ve gram altın fiyatları

Altın fiyatları 26 Temmuz çeyrek altın ve gram altın fiyatları

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları anlık ve canlı olarak araştırılıyor. Yatırımcılar fiyatlardaki değişikliklere göre işlemlerini gerçekleştiriyorlar.

Bugün gram altın 418, 40 liradan alınıyor, 418,64 liradan satılıyor. Çeyrek altın 683,80 liradan alınıyor, 691 liradan satılıyor.

Peki altın yükselir mi düşer mi? İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya Özer konu ile ilgili , ‘Teknik olarak grafiklere baktığımızda sert yükseliş hareketinden sonra bizi temkinli olamaya itecek görünüm söz konusu. Ancak ons altında henüz yükselişin sonlanacağına yönelik yorum yapamıyoruz.’ dedi. İşte güncel fiyatlar…


26 TEMMUZ ALTIN FİYATLARI


GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altın 418, 40 liradan alınıyor, 418,64 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın 683,80 liradan alınıyor, 691 liradan satılıyor.


YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın 1.363,30 liradan alınıyor, 1.380,30 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 2.726,60 liradan alınıyor, 2.750,10 liradan satılıyor.


ALTIN DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?


Seda Yalçınkaya Özer - İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı
Küresel ölçekte ultra gevşek politikalar ons altının yükselişinde ana etken. Bu hafta Avrupa Birliği Liderlerinin 750 milyar Euro’luk kurtarma paketini onaylaması ons altını destekledi. Aynı zamanda ABD Kongresinde konuşulmaya başlanan ek teşvik paketi de yolda gibi görünüyor. Hükümetler ve Merkez Bankaları ekonomileri desteklemek için halen daha ayaklarını gaz pedalında tutuyorlar. Kısa vadede de gevşek para politikalarının kısılmasına yönelik bir aksiyon beklenmiyor. Dolayıyla ons altını global para politikaları belli bir süre daha desteklemeye devam edecek gibi görünüyor.
Ekonomileri desteklemek için açıklanan teşvik paketleri ve salgına yönelik risklerin halen daha varlığını koruması küresel piyasalarda tahvil faizlerini baskılıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri şu sıralar yüzde 0.60’ın altına gerilemiş durumda. Şayet beklenen enflasyon dikkate alınacaksa reel faiz olarak bakıldığında eksi faiz söz konusu. Dolayısıyla getiri açısından ons altın oldukça ön plana çıkıyor.