Bakan Koca'dan korkutan paylaşım! En çok vaka görülen 5 il...

Bakan Koca'dan korkutan paylaşım! En çok vaka görülen 5 il...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

TEKRAR 1.000’İN ALTINDAYIZ. 33 gün sonra ilk kez. 11 Haziranda 987 olan yeni vaka sayısı ertesi gün 1.195’e çıkmıştı. Şu an yarını bilmiyoruz. Şimdi alacağımız tedbirlerin sonucunu ortalama 7 gün sonra göreceğimizi biliyoruz. Bugünü tekrar aramayalım.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son verilere ilişkin yaptığı paylaşımda, en çok vaka görülen 5 ili açıkladı ve korkutan bir detay paylaştı. İşte o iller ve 'söylenti' paylaşımı:
 

Koronavirüs salgını gölgesinde geçecek Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarları kurulmaya başlandı. Yenibosna Çobançeşme'de bulunan kurban pazarında süren hazırlıklar, havadan da görüntülendi. Salgın nedeniyle pazarlarda alınacak önlemleri anlatan İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Şu anda da hazırlıklar yapılıyor. Koronavirüs ile ilgili olarak bu sene hayvan pazarlarında bir takım önlemler alındı. İçinde bulunduğumuz pazarda hazırlıklar başlamış vaziyette. Bu yıl çadırlar arasındaki mesafe, minimum 2 metre olacak" dedi.


Kurban kesim noktalarında ise randevulu sistemin uygulanacağını ifade eden Karaca, "Ayrıca hayvan kesim yerlerinde mutlaka randevulu sisteme geçtik. Vatandaşlar randevu alarak gelecek.

Kalabalık olmamak adına da her hisse ile ilgili olarak belirli sayıda kişinin kesim noktalarına girişine izin vereceğiz. Randevu saati henüz gelmeyenler, daha sonra gelecek.


Randevu kaçta ise o saatte gelmeliler. Kesimleri mümkün mertebe 3 güne yaymayı planlıyoruzö şeklinde konuştu.

Koronavirüs yeni vakalarının en çok arttığı illerden biri olan Ankara, vaka yoğunluğu ile çevre illerden olumsuz yönde ayrılıyor.


Geçtiğimiz haftalarda korona virüs vaka sayısı yoğun şekilde artan kentler arasında gösterilen Gaziantep, bu sefer de yoğun bakım hasta sayısındaki artışla dikkat çekiyor.


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı yoğun bakım hasta sayısı en fazla artan beş kent içerisinde üçüncü sırada yer alan Gaziantep’te, artan rakamlar ve risklere rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunlukta azalma yaşanmıyor. Pek çok noktada maske ve sosyal mesafe kuralı ise hiçe sayılırken, polis ekipleri kurallara uymayan vatandaşlara ceza yazmaya devam ediyor.