Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş parti mi değiştiriyor

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş parti mi değiştiriyor

İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Ancak, İYİ Parti'nin Samsun'da tek seçim kazanan ismi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kongreye katılmadı.

Bugün gerçekleştirilen İYİ Parti 2. Olağan Kongresi'ne İYİ Parti'ninSamsun'da tek seçim kazanan ismiİlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş katılmadı.

Bunun üzerine Demirtaş'ın başka bir partiye geçeceği yönündeki dedikodular yeniden alevlendi. Geçmişte MHP'ye dönmesi için girişimlerinin bulunduğu iddia edilen Demirtaş'ın Devlet Bahçeli'nin vetosuna takıldığı da konuşulmuştu. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın bu durumu düzeltmeye çalıştığı da iddialar arasındaydı. 

Kongrede konuşanİYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, " İlkadım İlçe Teşkilatımız 2018 ve 2019 seçimlerinde beklenenin üzerinde başarı gösterdi ve hepimizin takdirini kazandı. İlkadım ve Atakum Belediyeleri de Millet İttifakının ortak gayretleriyle kazanıldı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'da aramızda olmalıydı.Herkes temsil ettiği makamın hakkını vermeli ve temsil noktasında hareket etmelidir. Birlik ve beraberliği zedeleyici tavırlar içinde olunmamalıdır." dedi.
Öte yandan Necattin Demirtaş'ın İYİ Parti İlkadım teşkilatı ve İl Yönetimi ile de ilişkilerinin bozuk olduğu söylemleri de bugün doğrulanmış oldu.