Çiftlik Caddesi'nde kamulaştırma mı başlıyor?

Çiftlik Caddesi'nde kamulaştırma mı başlıyor?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 'in talimatıyla 'Çiftlik ' olarak bilinen İstiklal Caddesi 'nin trafiğe açılmasının ardından bölgenin AVM kimliğine kavuşturulması için istimlaklar başladı.

Esnafların rahatlatılması ve gelirlerinin arttırılması amacıyla trafiğre açılanÇiftlik Caddesi'nde ikinci aşamaya geçildi.

Cadde AVM konseptinden tam anlamıyla faydalanabilmesi için tuvalet ve mescitlerin yapılması ve otopark sorununun çözülmesi aşamasına geçildi.

Bu kapsamda kamulaştırma işlemleri başladı. Ancak Çiftlik Mahallesi sakinleri "Haberimiz olmadan imar planı değişikliği olmuş. Pandemi sırasında gizli yapılmış" diyerek kamulaştırmanın kendilerini rahatsız ettiğini vurguladılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından korona tedbirlerinin uygulandığı 2 Nisan'da alınan encümen kararı ile İlkadım İlçesi'ndeki Çiftlik Caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi çevresinde onlarca mülk sahibine kamulaştırma tebligatı gönderildi.

 Tebligatta özetle: "İlimiz İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki taşınmasın bulunduğu alan 02,04,2020 tarihindeki encümen kararı ile kamulaşma yapılmış ve satın alma talebimiz bulunmaktadır. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde taşınmanızı tarafımıza satıp satmama kararınızı bildirmenizi tebliğ ederiz" denildi.