Samsun'a Engin Altan Düzyatan Heykeli.. Ordu'daki o heykel Terme'ye Gelsin

Samsun'a Engin Altan Düzyatan Heykeli.. Ordu'daki o heykel Terme'ye Gelsin

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı ve daha sonra sanatçı Engin Altan Düzyatan'a benzediği için kaldırılan Ertuğrul Gazi heykeli, Samsun'un Terme ilçesine geliyor.

Bilindiği gibi Ordu'da yaptırılanErtuğrul Gazi heykeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu anlatan TRT'dekiDiriliş dizisinde Ertuğrul Gazi'yi canlandıran ünlü sanatçıya benzetilerek yapıldığı için tepki toplamış ve kaldırılmıştı.

Konu üzerine bir açıklama yapan Termeli yetkililer, heykelin atıl durumda kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirtti.

Açıklamada, "Malum, Terme'ye daha önce Amazon kadını heykeli dikmiştik. Buralarda pek kimse de 'Amazonların Termede yaşadığı ne belli?' diye sormamıştı. Termeliler pek böyle önemsiz detaylarla ilgilenmiyor. Neticede bu heykel, Ertuğrul Gazi'nin olmasa bile pekala sanatçıEngin Altan Düzyatan'ın heykeli olabilir. Engin Bey de bu memleketin değerli bir sanatçısı... Üstelik Ertuğrul Gazi gibi büyük bir devlet adamını canlandırmış. Biz bu heykeli komşu Ordu Belediyesinden istedik. Heykeli şehrin en güzide yerine dikeceğiz. Açılış törene Ordu belediye başkanı ve Engin Beyi de davet edeceğiz. Böylece ülkemizin büyük bir sanatçısını ölümsüzleştirirken bedavaya ilçemizin tanıtımını yapacağız. Heykel için harcanan paraya da yazık olmayacak." dendi.

Bu bir Samszung haberidir hayal ürünüdür ironi içerir