(A)NORMALLEŞİYORUZ

(A)NORMALLEŞİYORUZ

Serdar Küçük'ün kaleminden... (A)NORMALLEŞİYORUZ

Korona virüs gündemin birinci sırasındaki yerini korumaya devam ediyor. Nereye gidersek gidelim karşımıza ilk çıkan, virüse karşı alınan önlemler oluyor. Tıpkı iki haftadır kılınan Cuma namazlarındaki önlemler gibi. Ama alınan önlemlere ve yapılan uyarılara pek aldırış etmeyenler olduğunu da görüyoruz.

 İlk Cuma namazı haberlerde ve sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

 Mesela gazetemizde yer alan bir haberde cemaatin cami avlusuna sığmayıp kaldırımlara taştığı yazıyordu. Güzel bir haberdi ama kaldırımdaki cemaat omuz omuza saf tutmuştu; sosyal mesafe yoktu, şimdi bu normal mi?

Sosyal medyadaki bir video görüntüsünde de bir amcamız namaza elinde metreyle gelmiş, etrafındakilerle arasındaki mesafeyi ölçüyordu. Peki bu normal mi?

Normalleşme süreci başladı ama normal ile anormal, eski ile yeni birbirine karışmaya başladı. Gördüğümüz kadarıyla hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. En azından şimdilik böyle. Çünkü vaka sayısı istenilen düzeye bir türlü düşmediği gibi Samsun başta olmak üzere bazı şehirlerimizde ikinci dalga endişesi artıyor.

Bu haftaki fotoğrafımızı geçen hafta Kazım Karabekir İmam-hatip Ortaokulu bahçesinde çektim. Cemaat, belirlenen kurallar çerçevesinde namazını kıldı ve dağıldı. Allah kabul etsin.

Kendimizi, ailemizi ve çevremizdekileri korumak için bize düşen görev, bugün Cuma namazında maskemizi takmak ve sosyal mesafemizi korumak.

Hayırlı cumalar...