Hasan Togar için Samsun'da korona bitti

Hasan Togar için Samsun'da korona bitti

Samsun'da son 4 gün içinde 18 yeni vakanın görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü açıklamaya yaparak vatandaşları uyardı.Ama Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın verdiği görüntüler Samsun'da vakaların neden arttığına örnek oldu.

Samsun 'da korona virüsü, salgının en güçlü olduğu dönemde vatandaşların kural ve yasaklara uyumu sayesinde kontrol altına alındığını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç , maalesef geçen bir hafta içinde bu uyumun ortadan kalkmaya başladığını, 'salgın ortadan kalktı, artık hiçbir şeye dikkat etmeme gerek' yok düşüncesinin yaygınlaşması halinde, bugüne kadar ki bütün emeklerin boşa gideceğini ve salgında tekrar başa dönülebileceğini söyledi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın verdiği görüntüler ise tamda Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç'un bahsettiği tarife denk geliyor. 

Mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldiği anların fotoğraflarını sosyal medya hesabına yükleyen  Togar'ın 'salgın ortadan kalktı, artık hiçbir şeye dikkat etmeme gerek' yok anlayışında olduğunu gösteriyor. 

Hasan Togar'ın bu davranışı rahatlıkları ile vatandaşları da kontrolsüz davranmaya teşvik eden ve bu yüzden binlerce kişinin ölmesine neden olan devlet başkanlarının verdiği görüntülere benzetildi.