18 yaş altı genç ve çocuklar için tatil izni çıktı

18 yaş altı genç ve çocuklar için tatil izni çıktı

Türkiye'de başlayan koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı olan 18 yaş altı gençler ve çocuklar için tatil izni çıktı.

Türkiye’de yeni normalleşme adımları atılmaya devam ederken daha önce sokağa çıkma kısıtlaması olan 18 20 yaş arasındaki gençler için bu yasak kaldırılmıştı.

Fakat 18 yaş altı genç ve çocukları için sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Çarşamba ve cuma günleri 0-18 yaş arasındaki gençlere sokağa çıkma izni verilirken aynı zamanda aileleriyle şehir içi şehirlerarası yolculuk yapabilmelerine de izin verildi.

18 yaş altı gençler ve çocuklar tatil için aileleri ile birlikte yola çıkabilecekler fakat gittikleri yerde desokağa çıkma yasağı uygulaması devam edecek.

Tatile giden gençler otelden dışarıya çıkamayacak


Aileleri ile birlikte tatile giden gençler ve çocuklar otel alanında bütün faaliyetlerden yararlanabilecek. Ancak otel alanının dışında kalan bölgeler yasak kapsamına girecek ve çocuklar ile gençlerin çıkması yasak olacak. 18 yaş altı gençler ve çocuklar izinli oldukları çarşamba ve cuma günleri tatil bölgelerinde otel dışına çıkabilecek yürüme mesafeli yerlerde gezebilecek. Ailesi ile birlikte yazlığa giden ya da başka ile giden çocuklar için de aynı kurallar geçerli olacak.

0-18 yaşa ailesi ile birlikte yolculuk izni


Sokağa çıkma yasağının olmadığı Çarşamba-Cuma günleri dışındaki günlerde de 0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri ya da vadileri olması durumunda şehir içi ya da şehir dışı yolculuk yapabilecekler. Seyahat yasağı 15 ilde 1 Haziran tarihinden itibaren kalkarken çocukların yolculuk yapmasına izin verilecek.