SAMSUN BİLNET OKULLARINDA EĞİTİM KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

SAMSUN BİLNET OKULLARINDA EĞİTİM KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemiye karşı alınan önlemler kapsamında Bilnet Okullarında online eğitim süresi 26 Haziran'a kadar uzatıldı.

Günümüz standartlarına uygun bir eğitim anlayışına sahipSamsun Bilnet Okulları yaşanan süreci çok boyutlu olarak ele alarak ders anlatımlarından sınav uygulamalarına, rehberlik görüşmelerinden önemli gün kutlamalarına kadar yapılan tüm uygulamaları dijital öğrenme ortamında başarıyla yürütüyor.
 
Samsun Bilnet Okulları, öğrencilerine yönelik yaptığı başarılı uygulamaların yanı sıra pandemi sürecinde velilere süreçle ilgili düzenli olarak bilgilendirmelerde yapıyor. Bu toplantılardan bir yenisi de geçtiğimiz günlerde, eğitim – öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve süreçte alınan salgın önlemleri üzerine velilerle yapılan video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıda velilere; 23 Mart itibariyle “Bilnet Digital Learning” programı ile öğrencilerine kesintisiz verilen eğitimler, uzaktan eğitim sürecinin işleyişi, bugüne kadar yapılan akademik ve sosyal çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Yoğun bir veli katılımı ile gerçekleşen online sunumda; Bilnet Okulları Samsun Kampüsü Okul Müdürü Dilek Eminoğlu “Okulların kapanmasıyla uzaktan eğitim sürecine hiç ara vermeden başladık ve  öğrencilerimizin sürece daha hızlı adapte olmalarını sağladık. Güçlü alt yapı çalışmaları ile hazırlanan “Bilnet Live Academy” platformumuz sayesinde tüm sınıf düzeylerinde online, offline dersler başta olmak üzere videolarla desteklenen yüzlerce içerikle eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Velilere uzaktan eğitim süreci, yapılan çalışmalar, program içerikleri ile ilgili detaylı bilgiler veren Bilnet Okulları Samsun Kampüsü Eğitim Koordinatörü Songül YÜRÜYEN; “Kesintisiz eğitim sürecini her alanda destekleyen “Bilnet Okulları Öğrenci Takip Sistemi”yle, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin yaşadığı pandemi sürecinin olumsuz etkilerini, olumluya çevirmiştir. Online ve offline dersler, online deneme sınavları, soru çözüm çalışmalarının yanı sıra, yazar ve ressam söyleşileri, veli seminerleri, uzman paylaşımları, online turnuvalar, online yarışmalar, müzik dinletileri ile öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde bilişsel ve sosyal alanlarda gelişimlerini desteklemeye devam ediyoruz.


 
Kişiye Özel İngilizce Eğitimi
 
Bilnet Okulları “Bilnet Live Academy” platformunda “Go Getter Time’’ kişiye özgü İngilizce hazırlık programını da canlı derslerle tüm öğrencilerine verebiliyor. Öğrencilerin öğrenme yaşantılarına yön verecekleri, okuma, dinleme, konuşma, karşılıklı konuşma ve yazma gibi dil becerilerini kullanacakları, edindiği bilgi ve becerilerini günlük hayatta etkili bir şekilde kullanacakları bir geleceğe yoğunlaştırılmış bu canlı dersler ile taşıma fırsatı bulurken uygulanan İçerik Odaklı Dil Eğitim Modelini (CLIL) destekleyen uzaktan eğitim sürecinde, öğrenciler hem eğlenerek öğrenmekte hem de yabancı dili etkin ve etkili olarak kullanma fırsatı da elde ediyor.


 
Canlı derslerin yanı sıra, Bilnet Okullarında, “Bilnet Dijital Learning” aracılığıyla, müfredat dâhilinde dijital derslere yer verilerek, farklılaştırılmış içerik sunumları ile öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve onların yaş gruplarına göre ilgi alanlarına uygun güncel konularda fikir sahibi olmaları hedeflenmektedir. Uzaktan eğitim sürecinde, tüm bunların yanında aynı zamanda ilkokul ve ortaokul düzeylerinde kullanılan dijital öğrenme platformları zenginleştirilmiş müfredatı desteklerken, aynı zamanda öğrencilerin sahip olduğu kelime dağarcığı ve seviyeleri göz önünde bulundurularak çeşitli kitap, interaktif video, belgesel, oyun ve çevrimiçi çalışmalar yelpazesine erişim fırsatı da yaratıyor.