Samsun'da korona vakaları ve yasakların devam edeceği beklentisi arttı

Samsun'da korona vakaları ve yasakların devam edeceği beklentisi arttı

Samsun'da bir günde 9 corona pozitif vakasının çıkmasının ardından ulaşım kısıtlamasının devam edeceği beklentisi oluştu.

Samsun Haber: Corona virüs vaka ve ölü sayıları gün geçtikçe düşerken sokağa çıkma yasaklarının, seyahat yasaklarının son bulması vatandaşlar tarafından isteniyor. AncakSamsun’da bugüne kadar en yüksek corona virüs vakası dün tespit edildi. Bu durum Samsun’da ulaşım kısıtlamasının devam edeceği beklentisi oluşturdu.

Corona virüsü sebebiyle haftalardır devam eden seyahat yasağı (giriş-çıkış ) normalleşme takvimi doğrultusunda gevşetilmeye başlandı. Virüsün yayılma hızı, vaka sayısı gibi veriler baz alınarak ilk olarak 7 ilde kaldırılan şehirler arası yolculuk yasağı geçtiğimiz haftalarda da 9 il ile devam etti. Bayram sonrası koronavirüs vaka verileri de dikkate alınarak parklar ve sahillerin yeniden ziyarete açılması, İstanbul, İzmir ve Ankara ve Samsun’unda aralarında olduğu 15 ile giriş-çıkış yasağı devam etse de yasakların Perşembe günü gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından gevşetilmesi bekleniyor.
 

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 28 Mayıs Perşembe günü toplanacak. Toplantıda normalleşme süreci ile ilgili yeni kararlar alınacak.

AncakSamsun’da şimdiye dek bir günde en yüksek pozitif korona vakasının tespit edilmesi  Samsun'da yasakların devam edeceği beklentisi oluşturdu. Bilindiği üzere dün 9 pozitif vaka tespit edilmiş ve Samsun Valiliği uyarı yayınlamıştı.