Samsun'a 145 milyon lira destek

Samsun'a 145 milyon lira destek

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 'Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde koronavirüs ile mücadelede devlet, milletimiz için seferber oldu.Samsun da gerekli yardımları aldı. Sadece, Sosyal Koruma Kalkanı programları kapsamında ilimize 144 milyon 846 bin 885 lira destek sağlandı' dedi.

Samsun'daSosyal Koruma Kalkanı programları kapsamında yapılan yardımlar belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadelede hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı ile Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yapılan destek miktarı açıklandı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Samsun'da gerçekleştirilen ödemelerle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Türkiye'ninKoronavirüs ile mücadelede başarılı bir süreç yaşadığını, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletin tüm birimlerinin millet için seferber olduğunu vurgulayan Başkan Aksu, desteklerle ilgili "Devletimiz daima milletimizin yanında oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızn başlattığı Sosyal Koruma Kalkanı ile şehrimize sağlanan destek miktarı 144 milyon 846 bin 885 TL'yi buldu. Bakanlığımızın başlattığı destek programı kapsamında 1.faz da 32 bin 252 haneye 32 milyon 252 bin TL, 2. fazda 40 bin 571 haneye 40 milyon 571 bin TL, 3. faz da ise 11 bin 605 haneye 11 milyon 605 bin TL ödendi" dedi.

Başkan Aksu, diğer desteklerle alakalı detayları da açıklarken şunları söyledi; "Kısa çalışma ödeneği ile 33 bin 948 çalışana 47 milyon 29 bin 838 TL, nakdi ücret desteği olarak 10 bin 630 çalışana 5 milyon 499 bin 303 TL, işsizlik ödeneği olarak
7 bin 24 kişiye 7 milyon 889 bin 743 TL ödeme yapıldı. Devletimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletinin yanında olacaktır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlarımıza hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum."

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 24 Mayıs Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Allah'a hamdolsun ki, bir Ramazan Bayramı'na daha bizleri kavuşturdu. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl bayramı farklı duygular içerisinde yaşayacağız. Ancak bayramlar her zaman yeni umutların tazelendiği, heyecanların yaşandığı günler olmuştur. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı süreci birlikte aşacağız. Biz ülkemize ve milletimize daha büyük hizmetler yapmak için mücadeleye daha inançlı ve kararlı şekilde devam edeceğiz. Bu düşüncelerle hemşehrilerimin, milletimizin, ülkemizin ve İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."