BAYRAM SONRASI DA KALABALIK ZİYARETLERDEN UZAK DURUN!

BAYRAM SONRASI DA KALABALIK ZİYARETLERDEN UZAK DURUN!

Bayramda sokağa çıkma yasağı nedeniyle kalabalık bayram ziyaretlerinin olmayacağını vurgulayan Liv Hospital Samsun Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof.Dr.Hakan Leblebicioğlu, riski azaltmak için bayram sonrasında da bu ziyaretlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Bayram ziyaretleri hakkında uyarılarda bulunanLiv Hospital Samsun Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, henüz tehlikenin geçmediğini vurgulayarak sosyal mesafe ve kalabalık akraba ziyaretleri konusundaki tedbirlerin azaltılmaması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr.Hakan Leblebicioğlu, "Kısıtlama nedeniyle yapılamayan bayram ziyaretleri bayramdan sonrası da yapılmamalıdır. Ramazan bayramında ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının olması nedeniyle ziyaretler de önemli ölçüde kısıtlanmış olacaktır. Bayram ziyaretlerinde çok fazla insan trafiğinin olması, öpüşme, sarılma gibi sosyal mesafe kuralını bozan davranışlar COVID-19 bulaşması için önemli risk oluşturmaktadır" dedi.

İkinci dalga riskine dikkat!

Kültürümüzde bayram sonrasında da bayram ziyaretleri ve kutlamaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, kısıtlamalar bittiğinde oluşacak riske dikkat çekerek "Geçmiş bayramı kutlama alışkanlığından bu bayram sonrası vazgeçilmelidir. Salgın eğrisinde aşağıya doğru bir düşüş yaşanırken bu tür yaklaşımlar ikinci bir salgın riskini artıracaktır.  Bayramda ve sonrasında sosyal mesafeye uyulmalı, maske takılmalı, zorunlu olmadıkça toplu yaşam yerlerinde bulunulmamalıdır" şeklinde konuştu.