Yüksel Yıldırım: Kendi Futbolcularımızı Yetiştireceğiz

Yüksel Yıldırım: Kendi Futbolcularımızı Yetiştireceğiz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gençlik Topluluğu tarafından tele konferans yoluyla canlı yayınlanan, 'Futbolu Konuşuyoruz' adlı programa katılan Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım önemli şeyler söyledi.

OMÜ Gençlik Topluluğunun düzenlediği ve OMÜ rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile sunucularBurcu Esmersoy ile Erdoğan Arıkan konuk olarak katıldıkları programın bir diğer konuşmacısı iseSamsunspor BaşkanıYüksel Yıldırım oldu. Yıldırım burada şu sözlere yer verdi:

'Ben şunu gördüm. Türkiye'de kulüplere gelip başkan olup, sonra bırakmamak için direnenler ve başkanlık imajını kullanıp başka işlerle uğraşanlar var. Futbola destek vermek yerine kendi çıkarlarını sağlamak için oralarda olduklarını gördüm. Çok açık sözlü biriyim ve kimseye de biat etmediğim için bu düşüncelerimi açıkça ifade ettim. O nedenle Samsunspor akılla yönetilmeli dedim. Amacımız, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun ifade ettiği gibi iyi futbolcular yetiştirip, ihraç eden durumuna gelmektir. Bu sayede kulüpler, para kazanacakları bir yapıya sahip olacaktır. Bunu Portekiz çok güzel yapıyor. Tekerleği yeniden icat etmenin gereği yok. Günü kurtarmak değil, geleceği düşünmek zorundayız. Bu nedenle Samsunspor'da bir gelecek planlaması yapıyoruz.

2017 yılında Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü'ne layık görülen ilk Türk işadamı ben oldum. Biz Samsunspor'a geldiğimizde zaten nereyse böyle bir kulüp kalmamış gibiydi. İlk etapta Samsunspor'u topladık, bir araya getirdik. 26 sporcu transfer ettik. Amaç acil bir şekilde Birinci Lig'e çıkmaktı. Ama geçen sene maalesef bir iş kazası oldu diyelim buna ve alt yapıyla da pek fazla ilgilenemedik. Bu sene bunu hızlandırmak için girişimler yaptık. Bunu global düşündük. İlk iş olarak yurtdışında bize model olacak futbol akademisi olan büyük kulüpleri inceledik. Belçika'nın Gent takımı ile görüşerek bir mukavele imzaladık. Geçen sene Ağustos ayında başladık ama pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren ara vermek zorunda kaldık. Gent futbol akademisi hocaları ve eğitmenleri Samsun'a gelip her ay, bir hafta Samsunspor alt yapı hocalarını ve oyuncuları eğitiyordu.
Kendi futbolcularımızı kendimiz yetiştireceğiz. Samsunspor'un geçmişte bunu başardığını gördük. Hedefimiz Süper Lig'de Samsunspor'dan yetişmiş 5-6 yerli oyuncuyla oynamak. Geçmişte olduğu gibi... Bu sayede bazı kulüpler gibi yüzlerce milyon dolarlık borçların altına girmek zorunda kalmayacağız.'