Samsun Basketbolu Kümede Kaldı

Samsun Basketbolu Kümede Kaldı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu sezon liglerin geçersiz sayılması kararı üzerine hem Samsunspor, hem de Canik Belediyespor kümede kalmış oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sezon erkek ve kadın basketbol profesyonel liglerinin kaldığı yerde bırakılacağı ve bu haliyle tescil edileceği bildirildi. Böylece ligde herhangi bir şampiyon olmazken, küme düşen takım da olmayacak. Bu durum Samsun'un basketboldaki iki temsilcisine yaradı.

Samsunspor erkek basketbol takımı Türkiye Birinci Basketbol Ligi'nde, Canik Belediyespor kadın takımı ise Türkiye Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele ediyordu. Her iki takım da ligde son sırada yer alıyordu.

Hatta Canik Belediyespor'un galibiyeti bile yoktu. Böylece liglerin tescil edilmesiyle birlikte her iki takım da otomatikman kümede kalmış oldu. Ancak ekonomik sebeplerle Canik Belediyespor'un lige devam edip etmeyeceği henüz belli değil. Kuvvetle muhtemel ligden çekilecekler. Samsunspor Erkek Basketbol Takımı için ise kulübün başkanı Yüksel Yıldırım bu şubeye sahip çıkmayacaklarını ve ilgilenmeyecelerini daha önce açıklamıştı. Eğer kararında bir değişiklik olmazsa Samsunspor Erkek Basketbol takımı da ligde kalmış olmasına rağmen seneye devam etmeyeceği tahmin ediliyor.