Samsun'da 24 saatte 187 bin lira ceza kesildi

Samsun'da 24 saatte 187 bin lira ceza kesildi

Samsun'da 08-09 Mayıs tarihlerinde 24 saat içinde yapılan uygulamalarda kurallara uymayanlara toplam 186 bin 909 lira ceza kesildi.

8 Mayıs saat 08.00 ile 09 Mayıs 08.00 saatleri arasındaSamsun'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü, Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tekkeköy İlçeEmniyet Müdürlüğü ve devriye ekiplerince şüpheli araç ve şahıslara karşı sabit yol ve şok uygulamalar yapıldı.

Yapılan uygulamalarda 3 bin 198 şahsın GBT'si sorgulandı, 3 aranan şahıs tespit edildi, 159 şahsa idari işlem yapılarak 116 bin 42 TL para cezası uygulandı. 2 bin 209 araç kontrol edildi, 2 araca bin 936 TL para cezası yazıldı. 57 iş yeri kontrol edildi, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 15 adet mermi, 0,06 gr kannabinoid, 1,16 gram esrar, 24 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha, İl Pandemi, İl İdare Kurulunca alınan kararlar kapsamında sokağa çıkma yasağına uymayan 51 şahsa idari işlem yapılarak 68 bin 931 TLpara cezası tatbik edildi.


Korona virüsü tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik emniyet güçleri tarafından çeşitli noktalarda denetimler yapıldı. Nakliyeci olduğunu iddia eden İ.Ç. arkadaşı M.G. ile kullandıkları araçla beraber Atatürk Bulvarı üzerindeki noktaya geldi. Ürün iade etmek için sokağa çıktıklarını öne süren şahıslardan İ.Ç. herhangi bir izin evrakı göstermedi. Ekiplerin yaptığı detaylı incelemede de istisna bir duruma açıklayacak bulguya rastlanmadı. İ.Ç. nakliye işleri için izin gerekmediğini iddia ederek polis ekiplerine uzun süre itiraz etti. Bu sırada olayı görüntüleyen habercileri de 'Ben ceza evine gitmekten korkan bir adam değilim. Vururum' diyerek tehdit etti. İ.Ç.'ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve maske zorunluluğuna uymamaktan işlem yapıldı. M.G.'nin ise sonradan gösterdiği evrak ile istisna kapsamında olduğu anlaşıldı.

Üst üste ceza yedi
Denetime takılan diğer bir araçta ise iki şahsın sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği belirlendi. Ekipler evlerine gitmeleri konusunda şahısları uyardı. Şahıslar 358 TL olduğunu sandıkları cezaya bugün ikinci kez yakalandıklarını söyledi. 'Devletin parası yok bizden çıkartıyor' dediler. 

samsun polis  uygulama