Anneler Günü ne zaman ? 2020 Anneler Günü Pazar günü mü?

Anneler Günü ne zaman ? 2020 Anneler Günü Pazar günü mü?

Hayatımızda çok önemli bir yer tutan annelerimiz için vefa göstergesi olan Anneler Günü, bu yıl da çeşitli hediyelerle anlam kazanacak.

Koronavirüs dolayısıyla genel olarak evlerde kutlanacak olanAnneler Günü için güzel sözler ve düşünceler bu günün anlam ve önemini vurgulayacak.

Peki, pek çok ülkede aynı tarihlerde kutlanan Anneler Günü ne zaman ve ayın kaçında gerçekleşecek? İşte, her koşulda sevgisini eksik etmeyen annelerimize güzel duygular yaşatacak olan Anneler Günü ne zaman kutlanacak sorusunun cevabı ve bu güne dair detaylı bilgiler


Besleyip büyüttükleri evlatlarını her koşulda seven, onların mutluluğu için her şeylerini feda etmeye hazır olan anneler için vefa günü olan Anneler Günü tüm yurtta hediyeler ve güzel sözlerle kutlanacak. Anneler Günü her sene olduğu gibi bu yıl da mayıs ayının ikinci pazarında, yani10 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü’nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır.


ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ
Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.