Haber Yorum / Şampiyon Samsunspor Mu?

Haber Yorum / Şampiyon Samsunspor Mu?

Son birkaç gündür sosyal medyada da iyice dillendirilen bir şey var: Şampiyon Samsunspor. Peki, sahiden şampiyon Samsunspor mu?

TFF 2. Lig'in resmi sosyal medya hesabından yayınlanan, bazı gazetecilerce de kulis haber olarak geçen bir bilgi vardı. Buna göre 2. Lig'de liderler şampiyon sayılacaktı. Bu durumdaSamsunspor daşampiyon ilan edilecekti. Ancak sonrasında bu haber tekzip edildi. Kesin bir karar çıkmamıştı.

Peki, şampiyonSamsunspor mu? Cevap, evet. Türkiye liglerinde eğer birileri şampiyon ilan edilecekse liste başının Samsunspor olması lazım. Ancak Samsunspor camiasının böyle bir talebi yok. Biz, maçların oynanmasından yanayız. Yani aslında çoktan hak ettiğimiz şampiyonluğumuzu sahada tamamına erdirmek istiyoruz.

Görünen o ki, TFF'nin genel eğilimi ligleri tamamlamak yönünde. Bununla ilgili çeşitli planlar yapılmış görünüyor. Liglerin devamı durumunda geride kalan 6 maçının 3'ünü dahi kazandığında, temsilcimiz şampiyon oluyor. Bu maçlardan birisi düşmesi kesinleşen Şanlıurfa ile mesela. Üstelik takımımız son 12 maçının hepsini kazanmış, yarıştaki rakibini deplasmanda devirmiş ve 10 puan da fark yapmış durumda. Yani, TFF'nin olası bir mevcut liderleri şampiyon ilan etme halinde bile kimsenin gık diyemeyeceği bir durumda. NitekimManisa FK'nın teknik direktörü de haftalar öncesinde, "Samsunspor şampiyon oldu, bizPlay Off düşünüyoruz" demişti.

Özetle, ligler devam ederse de, bu haliyle de tescillense de şampiyon Samsunspor! Sadece resmi kararı bekliyoruz.