Haber Yorum / Samsunspor'un Şampiyonluğu Ne Olacak?

Haber Yorum / Samsunspor'un Şampiyonluğu Ne Olacak?

Samsunspor açık ara şampiyonluğa koşarken ligler durduruldu. Peki, Samsunspor'un şampiyonluğu ne olacak? Mevcut durum ve senaryolar nedir?

2019-2020 sezonuSamsunspor için planlandığı gibi gidiyordu. Grubunda açık ara lider olan temsilcimiz, son 12 maçını art arda kazanıp, vura kıra şampiyonluğa gidiyordu. Kalan 6 maçın 3'ünü bile kazanması halinde üst lige çıkacaktı.

AncakCoronavirüs nedeniyle dünyada olduğu gibi ülkemizde de spor organizasyonları durduruldu. Yaklaşık bir buçuk aydır maçlar oynanmıyor. Dünyadaki liglerde farklı uygulamalar göz çarpıyor.

Örneğin Meksika'da beş yıl boyunca düşme ve çıkma durduruldu. Saçma bir karar olduğu kesin. Belçika ligi o şekilde tescil edildi lakin şampiyon belirlenmedi. Fransa'da ise PSG şampiyon ilan edildi, Play Out iptal edilerek son iki takım düşürüldü, alt ligdeki ilk iki takım çıkarıldı. Almanya, Çekya, İsviçre gibi liglerde tekrar başlama tarihi verildi.

Hepsinden önemlisi UEFA, ülkelere ligleri tamamlama talimatı verdi. Nitekim TFF de bu minval üzere hareket ediyor. Ligler bir şekilde tamamlanacak. Takımlar çalışmalarına yavaş ve gruplar olarak da olsa başladı ve başlamak üzereler.

Samsunspor için en kötü senaryo şuydu: liglerin iptal edilmesi. Yani sezonun boş sayılması. Bu elbette adaletsiz ve berbat bir karar olurdu. Görünen o ki, böyle bir durum olmayacak. Sezonun son haliyle tescil edilmesi de doğru bir karar olmamakla birlikte Samsunspor'un işine gelen bir karar olurdu. Ancak Samsunspor bunu da istemiyor. Hakkını, sahada kazandığı için orada bitirmek istiyor.

TFF'nin pek çok senaryo üzerinde çalıştığı biliniyor. Kesin olan şu, bu gidişat devam ederse ligler haziranda oynanmaya başlayacak. Kalan haftalar tamamlanacak ve yine kesin olan şu, bu maçlar seyircisiz olacak.

Ancak maçların tek bir merkezde mi olacağı, yoksa farklı bir uygulama mı olacağı henüz belli değil. Özellikle üst liglerdeki takımlar çok ciddi mali kayba uğrarken, Samsunspor'un Yılport ve Yüksel Yıldırım sayesinde en az hasarla bu dönemi geçtiğini görmek de bizim adımıza güzel bir gelişme doğrusu.

Son olarak, bir de Çarşambaspor var tabii. Temsilcimiz BAL'da, grubunda şimdiden birinciliğini garantilemişti. Tıpkı Samsunspor gibi devire devire gidiyordu. Çarşambaspor, 3. Lig'e terfi maçları oynayacaktı. Oradaki akıbet belirsiz. Umarız, onların emekleri de zayi olmaz ve hak ettikleri şampiyonluğu elde ederler.