Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 25

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 25

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi beşinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve 1-0 kazandığımız Beşiktaş maçımız.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta,Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi beşinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve Samsun'da 1-0 kazandığımız Beşiktaş maçımız.


1985-86 sezonu Samsunspor tarihinin en başarılı sezonlarında birisiydi. Hasbi Menteşoğlu'nun başkanlığını yaptığı kırmızı-beyazlılar o sezonu 3. sırada tamamlamışlardı. Tanju Çolak ise 33 golle gol kralı olmuştu. Üstelik İkinci Lig'de şampiyon olan takımın, yeni ligdeki ilk sezonuydu.


9 Mart 1986 günü ligin 26. haftasında Samsunspor'un rakibi Beşiktaş'tı. Beşiktaş bu maça yenilgisiz olarak çıkmıştı. Nitekim sezon sonunda da şampiyon olacaktı ancak 19 Mayıs Stadı'ndan mağlubiyetle ayrılacaktı. Maçın 25. dakikasında Ali Gültiken'in kendi kalesine attığı golle temsilcimiz 1-0 öne geçti. Maçın bitimine kadar da bu üstünlüğünü korudu.

Bu maçta kadroda Fatih Uraz, Zafer Çabalar, Yaşar Yiğit, Muzaffer Badalıoğlu, Emin Kar, Rıfat Benli, Ercüment Coşkundere, Savaş Demiral, Erol Dinler, Tanju Çolak, Orhan Kapucu gibi önemli isimler vardı. Beşiktaş'ta ise Ali Gültiken Zafer Öger, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin, Feyyaz Uçar, Mirsad Kovacevic gibi oyuncular da yer alıyordu.