Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 24

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 24

1998/99 sezonunda oynanan ve Samsunspor'un 2-1 kazandığı Trabzonspor maçımız.

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi dördüncü videomuz, 1998/99 sezonunda oynanan ve 2-1 kazandığımız Trabzonspor maçımız.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi dördüncü videomuz, 1998/99 sezonunda Samsun'da oynanan ve 2-1 kazandığımız Trabzonspor maçımız.

1998-99 sezonu Samsunspor'un İntertoto Kupası'nda çok iyi başlayıp ama lige kötü giriş yaptığı bir sezondu. Sezonun 10. haftasında Samsun'da bir Karadeniz derbisi oynanacaktı. oOyılların en önemli rekabetlerinden biri olan Samsunspor Trabzonspor maçı gelip çatmıştı. 30 Ekim 1998 akşamı 19 Mayıs Stadı'nda iki takım karşı karşıya geldi. Maçın başlarında İlhan Mansız'ın ortasında Cenk İşler'in golüyle Samsunspor 1-0 öne geçti. İlk devre devam ederken yine İlhan Mansız'ın pasında yine Cenk işler skoru 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 56. dakikasında Selahattin'in golü ile Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Maçın son dakikalarında gelişen bir Trabzonspor atağında karşılaşmanın hakemi İlhami Kaplan beyaz noktayı gösterdi. Samsunspor kaptanı Ercan bu karara çok itiraz etti ve kırmızı kart gördü. Topun başına Ogün geçti, vuruşunda top ağlara gitmişti ancak İlhami Kaplan atışı tekrar ettirdi. Çünkü kaptan Ercan henüz sahayı terk etmemiş ve oyun sahası içerisinde bulunuyordu. Tekrarlanan penaltıda bu sefer Allum Buker topu kurtardı, dönen topu Ogün tamamladı ve Allum Buker bir kez daha kurtardı. Böylece penaltı kaçmış oldu.

Maçın son dakikalarında kaçan bu penaltının ardından oyun 2-1 Samsunspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. Samsunspor için özel bir zaferdi. Geçen sezon da rakibini 2-1 mağlup eden temsilcimiz yine aynı skoru buluyordu.

Bu maçta Samsunspor'un kadrosunda o zamanın genç yıldızları olan Serkan Aykut, Cenk İşler, İlhan Mansız, Ali Akdeniz, Celil Sağır, Erman Güraçar gibi oyuncular bulunuyordu. Ayrıca Ercan Koloğlu, Allum Buker, Vural Korkmaz da kadrodaydı. Trabzonspor'da ise Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, Orhan Çıkrıkçı, Davor Vugrinec ve İngiliz golcü Kevin Campbell yer alıyordu.