Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 23

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 23

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi üçüncü videomuz, 2001/02 sezonunda oynanan ve 2-1 kazandığımız Beşiktaş maçımız.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta,Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi üçüncü videomuz, 2001/02 sezonunda Ankara'da oynanan ve 2-1 kazandığımız Beşiktaş maçımız.

2001-2002 sezonu Samsunspor için zor bir sezon olmuştu. Öyle ki, ligin son haftasında evimizde oynadığımız Malatya maçında 1 puan alarak ligde kalmayı başarmıştık. Sezon içinde ise oldukça ilginç bir maceramız olmuştu. Örneğin Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ı mağlup etmiştik.

9 Eylül 2001 günü Samsun'da oynanmaya başlanan Beşiktaş maçı, müsabakanın 12. dakikasında saha zeminindeki bozukluklar nedeniyle hakem tarafından ertelenmişti. Bu maç yaklaşık 1 ay sonra, 10 Ekim 2001 günü bu defa Ankara'da oynandı ve maç 12. dakikada kaldığı yerden taç atışı ile başladı. Bu maçı önemli kılan özelliklerden birisi o sezon Samsunspor'un evinde oynaması gerekirken Ankara'da oynadığı bir maç olmasıydı. Temsilcimiz saha zeminindeki bozukluk nedeniyle ilk devre bütün maçlarını deplasmanda oynamış, ikinci yarı ise sadece İstanbul'da Beşiktaş deplasmanda çıkmıştı. Maçın yarısı 0-0 sona erdi ardından ikinci yarı Beşiktaş, İlhan Mansız'ın golü ile 1-0 öne geçti. İlhan Mansız o sene Tümer Metin ile beraber Samsunspor'dan Beşiktaş'a transfer olmuştu. Fakat bu gole bir önceki sezon Samsunspor'a geri dönen ve Beşiktaş'tan gelen Ertuğrul Sağlam'ın golüyle cevap verdik. Bu arada Phiri'nin ayağından bir de penaltı kaçırmıştık. Maç 1-1 devam ediyordu. Maçın 83. dakikasında Celil Sağır soldan aldığı topla hareketlendi, ceza sahasına girdi ve vuruşunda Samsunspor'u 2-1 öne geçirdi. Bu golle maçın skorunu belirlenmişti.

Bu karşılaşmanın hakemiMustafa Çulcu idi. Samsunspor'da Allum Buker, Ercan Koloğlu,Ertuğrul Sağlam, Mehmet Yılmaz, Serkan Dökme, Mehmet Nas, Kenan Yelek, Celil Sağır gibi oyuncular kadroda yer alırken Beşiktaş'ta ise Ronaldo, Nihat Kahveci, Ümit Bozkurt, İlhan Mansız, Tümer Metin, İbrahim Üzülmez gibi oyuncular kadroda bulunuyordu.