Nostalji Maç Videoları 22 / 1-1 biten Samsunspor Fenerbahçe maçı

Nostalji Maç Videoları 22 / 1-1 biten Samsunspor Fenerbahçe maçı

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi ikinci videomuz, 1999/00 sezonunda oynanan ve 1-1 biten Samsunspor Fenerbahçe maçı.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi ikinci videomuz, 1999/00 sezonunda 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve 1-1 biten Fenerbahçe maçımız.

1999-2000 sezonu Samsunspor'un yine başarılı sezonlardan birisiydi. Erdoğan Arıca'nın çalıştırdığı kırmızı-beyazlılar o sezon ligi 6. sırada tamamlarken, genç golcüsü Serkan Aykut attığı 30 golle ligin gol kralı olmuştu. Böylece Samsunspor yeni bir gol kralı çıkaracaktı.

O sezon iyi bir performans sergileyen Samsunspor'un 13. haftadaki rakibi Fenerbahçe idi. Fenerbahçe bu maçtan üç gün önce Türkiye Kupası'nda Pendikspor'a 2-1 mağlup olarak tarihi bir hezimet yaşamıştı. Maç sonunda kaptanı olan kalecisi Rüştü, Fenerbahçeli bazı taraftarlarca darp edilmişti. Maç bu olayların etkisiyle başladı. Samsunsporlu taraftarlar maçtan önce millî kaleci Rüştü'yü tribüne çağırarak alkışlamıştı. Samsunspor'un o sezon gerçekten iyi bir kadrosu vardı. Göksel, İmdat, Vural, Erman, Güngör, Epureanu, Ali Akdeniz, Tümer, İlhan, Serkan gibi oyuncular kırmızı-beyazlılarda başarılı bir performans sergiliyordu. Fenerbahçe'de ise kaleci Rüştü'nün dışında Abdullah, Moshoeu, Johnson, Alpay, Preko, Boliç, Moldovan gibi oyuncular kadroda yer alıyordu.

Maçın ilk yarısı Samsunspor'un baskısı altında geçmiş ancak gol sesi çıkmamıştı. İkinci yarının başlarında Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Elvir Boliç takımını 1-0 öne geçirdi ancak temsilcimiz maçı bırakmadı. 80. dakikada kazanılan serbest vuruşta Serkan Aykut muhteşem bir gol attı. Serkan'ın golü maçın skorunu belirlemişti. Erol Ersoy'un bitiş düdüğü skoru 1-1 olarak ilan edecekti. Samsunspor belki bu maçı kazanamadı ama beraberliğe rağmen bu maçı önemli kılan şey Serkan Aykut'un gol krallığı yolunda attığı unutulmaz bir golle sahnede olmasıydı.