Haber Yorum / Bir Sembolizm Motifi Olarak, Nurullah Aslan

Haber Yorum / Bir Sembolizm Motifi Olarak, Nurullah Aslan

Beşiktaş'ın Samsunspor'un kalecisi Nurullah Aslan'ı istediği bilinen bir durum. Kulübün bunu reddettiği de öyle. Peki, Nurullah Aslan, Samsunspor için ne ifade ediyor?

Lige verilen karantina arasında kulüpler de bir muhasebe yapma fırsatı elde etmiş görünüyor. Süper Lig'in şampiyonluk yaşamış takımlarının da aralarında bulunduğu pek çok kulübün durumu pek iyi değil. Finansal olarak büyük zorluklar içindeler ve bu maçsızlık dönemi onları daha da bunaltmış görünüyor.

Samsunsporlular olarak, kendilerine geçmiş olsun demekten başka bir şey yapmayız. Zira biz çok cüzi sayılabilecek paraları bulamadığı için yıllarca puanları silinmiş, transfer yasağı yemiş ve hiç hak etmediği yerlere düşmüş bir camiayız. Devlet desteği, garabet krediler bizim yöremize bile uğramadı maalesef. Ancak son iki yıldır bir talih kuşu kondu başımıza. Samsunlu bir iş adamı, eski bir yöneticimiz olan Yüksel Yıldırım'ın sahip çıkmasıyla birlikte muhtemelen ülkenin finansal olarak en sorunsuz kulübü durumuna geldik. Bizler için rüya gibi bir şey. Üstüne bizim bir efsanemiz olan Ertuğrul Sağlam'ın gelişiyle birlikte beş yıllık yıkıp geçme planımız devreye girdi.

Şimdiden en yakın rakibin 10 puan önünde, gün sayıyoruz.

Bütün bu şartlar altında, durgun futbol piyasasında genç kalecimizNurullah Aslan'a Beşiktaş'ın hatta Fenerbahçe'nin de talip olduğu ortaya çıktı.

Kimdir Nurullah Aslan? 22 yaşında, gencecik, pırıl pırıl bir gençtir, Samsun'un evladıdır ve babası rahmetli Abdullah Aslan da bizim eski bir kalecimizdir. Yani bir sembol isimdir Nurullah, herhangi biri değildir!

Ayrıca an itibarıyla ligdeki 28 maçın tamamında oynamış ve sadece 11 gol yiyerek profesyonel liglerin en az gol yiyen kalecisi olmuştur. Üstelik bu 11 golün 4'ü penaltıdandır. Yani akan oyunda gol yememe oranı çok daha yüksektir.

Nurullah çok iyi yerlere gelecektir ama bu Samsunspor'la olacaktır. İlerleyen yıllarda onu A Milli Takım'da da görmeyi ve Fatih Uraz'dan yıllar sonra bir milli kaleci çıkarmayı planlıyoruz.

Özetle, başkan zaten teklifi reddetmiş ama şunu söyleyelim, Nurullah Aslan satılmaz. Çünkü, hem ekonomik olarak böyle bir ihtiyacımız yok hem de Nurullah, bizim hedeflerimizdeki anahtar isim olarak görünüyor. Onu satmak, kendi projemizi silmek anlamına gelir.