Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 21

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 21

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi birinci videomuz, 1970/71 sezonunda İstanbul'da oynanan ve 1-1 biten Fenerbahçe maçımız.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda.Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirmi birinci videomuz, 1970/71 sezonunda İstanbul'da oynanan ve 1-1 bitenFenerbahçe maçımız.

1970-71 sezonu, Karadeniz'in ilk Süper Lig takımı olan Samsunspor'un Süper Lig'deki ikinci sezonuydu. Kırmızı-beyazlılar o sezon ligi 10. sırada bitirirken, ortalama bir performans sergilemiş ve herhangi bir tehlike yaşamamışlardı. 7 Kasım 1970 günü İstanbul'da, o zamanki adıyla Mithatpaşa Stadı'nda, bugünkü Vodafone Park'ta Fenerbahçe ile Samsunspor karşı karşıya geldiler. Bu video görüntüsü Samsunspor'un bilinen en eski maç görüntüsüdür. Karşılıklı gollerle 1-1 biten maç sonunda temsilcimiz, Samsun'a memnun bir şekilde dönecekti. Bu arada tribünleri dolduran çok sayıda Samsunsporlu taraftar da dikkatleri çekiyordu.

Samsunspor'un golünü Cengiz Güngör atarken Fenerbahçe'nin golü ise Ogün Altıparmak'tan gelmişti. O maçta Samsunspor'un kadrosunda kuruluş dönemine denk gelen önemli isimler de vardı. Kaleci Tekin, Temel Keskindemir, Adem Kurukaya, Cengiz Güngör, Halil Rìfat Usta, Mustafa Kefeli, Sami Tali ilk anda gelen isimlerdi Fenerbahçe ise bir önceki sezonun şampiyonuydu ve kadrosunda Datcu, Numan, Ziya, Ercan, Ogün gibi oyuncular yer alıyordu.