Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 20

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 20

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yirminci videomuz, 1997/98 sezonunda oynanan ve 3-2 kazandığımız Bursaspor maçımız.

Samsunspor haber: Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda.Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yirminci videomuz, 1997/98 sezonunda oynanan ve deplasmanda 3-2 kazandığımızBursaspor maçımız.

1997-98 sezonu Samsunspor'un başarılı sezonlarından birisiydi. Kırmızı-beyazlılar o sezon Süper Lig'i 5. sırada tamamladılar. Ligin 16. haftası geldiğinde bir Anadolu derbisi yaşanacaktı. Samsunspor'un rakibi Bursaspor'du ve maç Bursa'da oynayacaktı.

Ancak maçtan önce Samsunspor'un çok önemli eksikler vardı. İdeal kadrodan kaptan Ercan, stoper Faruk Sarman ile Celil Sağır, Sinan Yeşil, Cenk İşler ve İsmet Taşdemir gibi 6 as oyuncusu sakat ya da cezalı durumdaydı. Samsunspor, Bursa deplasmanına çok eksik bir kadro ile gitti. Gürhan ve Cihan ilk 11 oynadılar, 18 yaşındaki Mehmet Nas da bu maçta forma giydi. Ancak eksiklerle dolu Samsunspor rakibini Bursa'da 3-2 mağlup edecekti. Maçın başlarında N'Gonge'nin golüyle 1-0 öne geçtik ardından Bursaspor Baliç ve Vidolov'un golleriyle skoru 2-1'e getirdi.

Ama eksik ve genç kadrosuyla iyi mücadele eden Samsunspor golcü Serkan Aykut'un golüyle skora denge getirdi. Bu gol sevinci sırasında ikinci sarı kartı gören N'Gonge oyundan atılınca Samsunspor kalan süreyi bir kişi eksik oynamak zorunda idi. Buna rağmen bir kontratak yakalayan kırmızı-beyazlılar golcüsü Serkan Aykut'un usta işi vuruşuyla 80. dakikada 3-2 öne geçti. Kalan sürede kalesini iyi savunan takımımız bu zorlu deplasmanda 3-2 kazanmıştı. Bu maçın bir başka ilginç tarafı ise o zamanlar henüz 23 yaşında olan genç bir futbolcu durumundaki Tümer Metin'in bu maç sonrasında Samsunspor taraftarlarınca Yağmur Adam lakabı ile anılması olmuştu. 14 Aralık 1997 akşamı oynanan ve bir kandil gecesine denk gelen bu maçı İbrahim Aksoy yönetmişti.

Bursaspor'un kadrosunda kaleci Gançev dışında Baliç, Vidolov, Kishishev, Murat Sözkesen gibi önemli oyuncular yer alıyordu. Samsunspor'da ise Allum Buker, Serkan Aykut, Tümer Metin, Vural Korkmaz İmdat Aslan gibi as futbolcuların yanında çoğu yedek ve genç futbolcu sahada yer almıştı.