Bu akşam ilk defa sahura kalkılacak Samsun'da Ramazan pideleri şimdiden hazır

Bu akşam ilk defa sahura kalkılacak Samsun'da Ramazan pideleri şimdiden hazır

Ramazan ayıyla birlikte Samsunlular ramazan pidesinin fiyatını araştırmaya başladı. Pek çok kişi 'Ramazan pidesi ne kadar?' 'Samsun pide fiyatları' , 'Samsun ramazan pidesi ne kadar?' sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, ramazan pidesi kaç para?

Bu gece ilk sahura kalkılacak. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan'ın vazgeçilmezleri pideler de bugün ilk defa çıkmaya başladı. 

Ancak buRamazan ayında Samsun'da pidenin gramajı daha düşük.   Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Samsun Fırıncılar Odası Başkanlığının ortak imzası ile belirlenen 'Ramazan Pidesi Fiyat Tarifesi'ne göre Ramazan pidesinin fiyatı geçen sene ile aynı kalırken, 470 gram olan pidenin gramajı 420 grama düşürüldü. 

Fırıncı Erdem Şahin bu sene korona virüs nedeniyle yaşanacak ilkleri de anlatarak; "Fırınlarımızda Ramazan ayında iftara iki saat kalıncaya kadar pide çıkacak. Ancak korona virüs nedeniyle sosyal mesafenin bozulmaması ve fırında yığılma olmaması için iftara iki saat kala pide üretimini bırakacağız ve sadece satış olacak. Çünkü diğer türlü sipariş pideler oluyor ve bunların satışında sosyal mesafenin korunma ihtimali kalmıyor" dedi.