Nostalji Maç Videoları 19

Nostalji Maç Videoları 19

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On dokuzuncu videomuz, 1998/99 sezonunda oynanan ve 0-0 biten Beşiktaş maçımız. Bu maç 23 Nisan günü oynamıştı ve maç sonunda Ercan Koloğlu'nun efsane bir röportajı vardı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On dokuzuncu videomuz, 1998/99 sezonunda İstanbul'da oynanan ve 0-0 biten Beşiktaş maçımız.

1998-99 sezonu Samsunspor için ilginç bir sezondu. Seneye İntertoto Kupası'nda başlayan temsilcimiz başarılı skorlar elde etmişti. Ancak lige iyi bir başlangıç yapamamış ve ilk 5 haftada hiç puan alamadan, kötü bir gidişat sergilemişti. Ardından teknik direktör değişikliği ile birlikte bir toparlanma sürecine girse de sezonu orta sıralarda bitirmişti. İşte bu sezonun önemli maçlarından birisi ligin 29. haftasında İstanbul'da oynanan Beşiktaş maçıydı.Samsunspor az da olsa tehlike hattındaydı ve puana ihtiyacı vardı. Beşiktaş ise şampiyonluk yarışının içindeydi. Bu maçın ilginç bir özelliği 23 Nisan günü oynanmasıydı; 23 Nisan 1999. O maçta İstanbul'da İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Samsunspor karşı karşıya geldiler maçın hakemi Erol Ersoy'du. Beşiktaş maç boyunca oldukça etkiliydi, sürekli hücum geliştirdi. Takımımız daha çok savunma ağırlıklı oynadı ve bulduğu birkaç kontratakta önemli pozisyonlar elde etti. Maç boyunca iyi müdafaa yapan takımımız 90 dakikanın sonunda 0-0 beraberlik ve 1 puanla sevinen taraf olacaktı. Tribünlerdeki Samsunsporlu taraftarlar da öyle... Maç içerisinde Beşiktaş bir penaltı kazanmış, bu penaltı atışını Şifo Mehmet değerlendirmemişti. Ayrıca yine bir pozisyonda kaptan Ercan topu çizgiden eliyle çıkarmış ancak hakem penaltıyı görmemişti. Nitekim maç sonunda kaptan Ercan efsanevi bir röportaj veriyor, hem el pozisyonunu hem de Beşiktaş seyircisi ile ilgili görüşlerini dile getiriyordu. Beşiktaş'ın bu maçtaki kadrosunda bugünkü teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın yanı sıra Mehmet Özdilek, Oktay Derelioğlu, Ayhan Akman, Daniel Amokachi, Alpay Özalan gibi önemli oyuncular da yer alıyordu. Samsunspor'da ise aslına bakarsanız iyi bir kadro vardı. Allum Buker, İmdat Aslan, Ercan Koloğlu, Vural Korkmaz, Serkan Aykut, Celil Sağır, Wilson Oruma, İsmet Taşdemir, Erman Güraçar ve İlhan Mansız gibi oyuncular Samsunspor kadrosunda yer alan isimlerdi. Nihayetinde müsabaka 0-0 sona ermiş ve takımımız tıpkı bir önceki sezon olduğu gibi İnönü'de yine mağlup olmadan Samsun'a dönmüştü.