Okullar Mayıs ayında açılacak mı? Bakan Ziya Selçuk açıkladı

Okullar Mayıs ayında açılacak mı? Bakan Ziya Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 7 Haziran tarihinde yapılacak LGS sınavı ve okulların yazın açılıp açılmayacağına yönelik açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlenmişti. Ancak koronavirüs nedeniyle bu tarihin sürekli olarak ertelenip ertelenmeyeceğine dair beklentiler sürüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda açıklamalarda bulundu.

Selçuk;" Biz bu sınavı erteleriz. Ama sürekli sınav ertelenecek mi? ertelenmeyecek mi?diye gündeme getirmeye gerek yok. Şuanda bu sınavın 7 Haziran tarihinde yapılacağına yönelik planlıyoruz.EBA sistemi üzerinden verilen eğitimlerden çocuklarımız bu sınavda sorumlu olmayacak" dedi.

Temmuz Ağustos aylarındaokullar açık olacak mı? sorusuna böyle bir planlamalarının olmadığını söyleyerek cevap veren Selçuk; " Şuanda mayıs ve haziran ayları için yoğun bir hazırlık ve planlamamız var. Fakat temmuz ağustos ayları için bir planlamamız yok. Yine eylül ve ekim yalarında okullarımızın açık olacağını planlıyoruz. Tabi bu konuda bilim kurulumuzun vereceği kararlar bizler için çok önemli. Bu kuruldan çıkacak karara göre belli olacak" ifadelerini kullandı.