Nostalji Maç Videoları 18

Nostalji Maç Videoları 18

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On sekizinci videomuz, 1993/94 sezonunda oynanan ve 1-1 biten Galatasaray maçımız.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On sekizinci videomuz, 1993/94 sezonunda Samsun'da oynanan ve 1-1 biten Galatasaray maçımız.

1993-94 sezonuSamsunspor için önemli sezonlardan birisiydi. O yılların genç başkanı İsmail Uyanık'ın kurduğu takım, bir önceki sezon İkinci Lig'de şampiyon olmuş ve o zamanki adıyla Birinci Lig'e yükselmişti.

Yeni sezonun ilk haftasında deplasmanda Karabükspor'u 3-0 ile geçen kırmızı-beyazlılar, 5 Eylül 1993 tarihinde, ligin ikinci haftasında, evindeki ilk maçta Galatasaray ile oynayacaktı. Galatasaray maça ligin son şampiyonu olarak çıkmıştı. Kadrosunda Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu, Falko Götz, Arif Erdem, Bülent Korkmaz gibi önemli oyuncuları bulunuyordu. Samsunspor ise geçen sene şampiyon olan takıma 3 tane Romanyalı oyuncu takviye etmişti. Teknik direktör ise Gigi Multescu'ydu. Samsunspor'da bugünkü teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın yanı sıra Bünyamin Kubat, Ercan Koloğlu, Kasım Çıkla, Osman Akyol, İsa Turan, Müjdat Gürsu gibi önemli oyuncular yer alıyordu. Romen milli futbolcu Daniel Timofte ile Romanya Ligi'nin son gol kralı Hanganu ve yine bir başka Romen futbolcu Dobre de kadroda yer alıyordu.

Oldukça sıcak bir havada oynanan karşılaşmada tribünler tıklım tıklım doluydu. Maça Galatasaray erken bir golle başladı ve Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Samsunspor güçlü kadrosuyla rakibini bunaltmaya, çok fazla hücum yapmaya başlamıştı. Buna rağmen ilk yarı 1-0 Galatasaray'ın lehine bitti. İkinci devre ataklarını sürdüren kırmızı-beyazlılar maçın 70. dakikasında Romen futbolcusu Hanganu'nun ayağından bulduğu golle skoru 1-1'e getirdi. Çekişmeli geçen müsabaka 1-1 sona ermişti. Maçın hakemi Erman Toroğlu idi. Samsunspor oynadığı etkili futbol ve rakibine taktığı çelme ile o sezon yaşanacak olan lig 5. liğinin işaretlerini o maçla bir kez daha vermişti. Sezonu 5. sırada bitiren kırmızı-beyazlılar aynı zamanda Balkan Kupasını da kazanacaktı.