Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 17

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 17

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.1993/94 sezonunda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Trabzonspor maçımız.

Lige verilen aradaSamsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On yedinci videomuz, 1993/94 sezonunda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalanTrabzonspor maçımız.

‌Corona virüs nedeniyle,futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On yedinci videomuz, 1993/94 sezonunda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalanTrabzonspor maçımız.

1993-94 sezonu Samsunspor için önemli bir sezondu. İkinci Lig'den yeni yükselen takım, o dönemin genç başkanıİsmail Uyanık'ın kurduğu başarılı bir takımdı. Samsunspor lige oldukça iyi başlamış ve ilk devreyi 3. sırada tamamlamıştı. İkinci devrenin ilk maçında yani ligin 17. haftasında, 20 Şubat 1994 günü Samsunspor'un rakibi Trabzonspor'du. Müsabaka öncesi Samsunspor ligde 3. sırada Trabzonspor ise 4. sırada yer alıyordu. Tam bir Karadeniz derbisi olacaktı. Tribünler tıklım tıklım dolu idi ve ayrıca Ramazan ayına denk gelmişti. Bir gündüz maçıydı. Maçın hakemi daha sonra tarihe geçecek ve Samsunspor taraftarları tarafından hiçbir zaman unutulmayacak olan kötü bir yönetim sergileyecek kişiydi, yani Ergül Yücedağ. Maça Samsunspor hızlı başlamıştı.

Sağlı sollu ataklarla Trabzonspor kalesine yükleniyordu. Bu arada maçın 30. dakikası geldiğinde Ergül Yücedağ, haksız bir kararla Samsunspor'un Rumen orta saha oyuncusu Daniel Timofte'yi oyundan attı. Samsunspor 10 kişi kalmıştı ve geriye kalan bir saatlik bölümde rakibinden bir kişi eksik oynayacaktı. Buna rağmen oyunun hakimi Kırmızı beyazlılardı. Zaman zaman gelişen Trabzonspor ataklarına karşı Samsunspor sürekli gol arayışı içindeydi. Özellikle Bünyamin'in zorladığı kanattan pek çok atak girişimi oluyordu. Maç içerisinde 3 tane net pozisyonda Samsunsporlu futbolcuların penaltı itirazı vardı ve bu pozisyonlar büyük ihtimalle penaltıydı fakat Ergül Yücedağ bu pozisyonların hiçbirisinde penaltı noktasını göstermedi. Ortam geriliyordu, taraftarlar iyice sinirlenmişti. Üstüne üstlük maçın 89. dakikasında gelişen bir Trabzonspor atağında Arçil Arveladze'nin düşürülmesi ile birlikte Ergül Yücedağ, Samsunspor için hiç çalmadığı penaltıyı çalınca ortalık karıştı. Taraftarlarımız tepki gösteriyor, futbolcularımız da itiraz ediyorlardı. Penaltı atışının kullanılmasına müsaade edilmedi. Bu arada sahaya atlayan taraftar oldu. Taraftarların hedefi hakem Ergül Yücedağ idi ve ona ulaşmasını engelleyen kişi ise Samsunspor'un kaptanı Ercan Koloğlu'ydu. Ercan bir anda erken davranmış, gelişecek olayları fark etmiş ve hakemi tuttuğu gibi koşa koşa soyunma odasına kaçırmıştı. Kaptan Ercan daha sonra bu hareketi ile fair-play ödülü alacaktı. Hakemler soyunma odasına girmişti ama maçın ne olacağı belli değildi. İşte bu sırada statta bir anons yapıldı ve maçın ileri bir tarihe ertelendiği söylendi. Halbuki bu doğru değildi çünkü Türkiye Futbol Federasyonu yarıda kalan müsabakayı Samsunspor'un aleyhine 3-0 olarak tescil etmişti. Yani Samsunspor maçı hükmen 3-0 kaybedecekti. Üstelik çok kötü bir hakem yönetimine rağmen...

 

O dönem ulusal medyada da hakem Ergül Yücedağ'ın maçı katlettiğine dair pek çok yorum çıktı, ortak kanı buydu. Hatta Yücedağ hakemliği bıraktığını açıkladı. Ama bunlara rağmen hakemin maçı tehir etmesi nedeniyle Samsunspor hem 3-0 mağlup sayılıyor, hem 3 puanı siliniyor, hem de önümüzdeki 2 iç saha maçını tarafsız sahada oynaması cezasına çarptırılıyordu. O maçta, şampiyonluk yolunda ilerleyen Samsunspor'un önü kesilmişti ve bu müsabaka Samsunspor taraftarlarınca hiçbir zaman unutulmadı. O maçta Multescu'nun çalıştırdığı Samsunspor'un kadrosunda bugünkü genç kalecimiz Nurullah Aslan'ın babası rahmetli Abdullah Aslan vardı. Sahada ise Ercan Koloğlu, Kasım Çıkla, Bünyamin Kubat, bugünkü teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Osman Akyol, Luca Constantin, Daniel Timofte, Marius Cheregy gibi oyuncular yer alıyordu. Trabzonspor da güçlü bir kadroya sahipti. Şenol Güneş'in çalıştırdığı bordo-mavililerde Ünal Karaman, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu,Şota Arveladze,Arçil Arveladze, Hami Mandıralı gibi oyuncular bulunuyordu.