Samsunspor Nostalji Maç Videoları 16

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 16

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On altıncı videomuz, 1986/87 sezonunda oynanan ve istanbul'da Beşiktaş ile 2-2 kaldığımız maç.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On altıncı videomuz, 1986/87 sezonunda oynanan ve istanbul'da Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldığımız maç.

1986-87 sezonuSamsunspor'un tarihinin en başarılı sezonu olarak kayıtlara geçmiştir. İşte o sezonu 3. sırada bitiren takımımız uzun haftalar boyunca lider kalmış ve şampiyonluk yarışının içinde yer almıştı Tanju Çolak sezon sonunda Samsunspor formasıyla ardarda ikinci defa ligin gol kralı olacaktı. Ligin 20. haftasında ki, ikinci devrenin ilk haftasına denk gelir, Beşiktaş ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldik.

Beşiktaş da şampiyonluk adaylarından birisiydi. 24 Ocak 1987 günü oynanan ve Necmi Temizel in yönettiği maça siyah-beyazlılar hızlı başladılar ve Feyyaz'ın golüyle 1-0 öne geçtiler. Maçın ilk yarısı böyle sona erdi. Samsunspor ikinci devreye forma değişikliği yaparak başladı ancak 54. dakikada bu defa Rıza'nın penaltıdan attığı gol ile skor 2-0'a geldi. Ama takımımız oyundan kopmadı. Nitekim bu golden 5 dakika sonra sahneye Tanju Çolak çıktı ve Emin Kar'ın pasında topu ağlara gönderen Tanju farkı bire indirdi. Zorlu deplasmanda rakibi ile başabaş hatta rakibinden daha iyi bir oyun sergileyen takımımız ataklarını sürdürdü, pes etmeye niyeti yoktu. Ve maçın 84. dakikasında gelişen bir atağımızda ileriye çıkan sol bekimiz Zafer, sert bir vuruşla topu Beşiktaş filelerini gönderdiğinde skor 2-2'ye gelmişti. Bu sırada tribünlerden gelen gol sesi gerçekten muazzamdı. Samsunspor taraftarları kendilerine ayrılan yerleri fazlasıyla doldurmuştu. Bu maç 2-2 sona erdi. Bu skor bir deplasman maçı olduğu düşünüldüğünde iyi bir skordu. Beşiktaş'ın o sezon kadrosunda Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin, Kadir Akbulut, Ziya Doğan gibi önemli oyuncular vardı. Samsunspor ise efsane kadrosunu kurmuştu. O maçta sadece Savaş Demiral oynamamıştı. Samsunspor'un bu maçtaki kadrosu Fatih Uraz, Georgje Jovanovski, Zafer Çabalar, Muzaffer Badalıoğlu, Yaşar Yiğit, Emin Kar, Rıfat Benli, Orhan Kapucu ,Tanju Çolak ve Erol Kolcu 11'inden oluşuyordu. Mustafa Sinecek ise maça sonradan giren isim olmuştu. Nihayetinde maça ikinci sırada çıkan takımımız şampiyonluk yarışındaki yerini korumuştu.