Samsunlu Öğretim Üyesi Anlattı; 'Erken açıklandı sorun azaldı'

Samsunlu Öğretim Üyesi Anlattı; 'Erken açıklandı sorun azaldı'

Bu defa ki sokağa çıkma yasağı erken açıklandı. Vatandaşlar alışverişlerini yine son dakikaya bıraksalar da olumsuz görüntüler yaşanmadı.

u defa kisokağa çıkma yasağı erken açıklandı. Vatandaşlar alışverişlerini yine son dakikaya bıraksalar da olumsuz görüntüler yaşanmadı. Oysa geçen haftaki sokağa çıkma yasağında halk panikleyerek marketlere koşmuştu.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece 31 ilde başlayan ve 48 saat süren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde vatandaşlar panik içerisinde marketlere koşmuştu.
Ancak bu defaki sokağa çıkma yasağıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir hafta erken duyuruldu.

İlk sokağa çıkma yasağında vatandaşlar panikle marketlere akın edip korona virüse karşı alınan tüm önlemlerin çöpe atılmasına sebep olmuşlardı. Fakat bu defa sokağa çıkma yasağı erken açıklandığı için herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Vatandaşlar alışverişlerini yine son dakikaya bıraksalar da sosyal mesafe korundu ve marketler içeriye sırayla müşteri aldı.

Sokağa çıkma yasağının 2 saat kala duyurulması ile bir hafta önce duyurulması arasındaki farkı aslında bilimsel veriler de ortaya koyuyor.
Sokağa çıkma yasağının daha önceden duyurulması gerektiğini istatislik rakamları ile anlatan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dr. Öğr. ÜyesiNaci MURAT şunları söylüyor: