Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 15

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 15

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 On beşinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan veSamsun'da 4-0 kazandığımızFenerbahçe maçı. Yani, meşhur 4-0'ların birincisi...

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On beşinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve Samsun'da 4-0 kazandığımız Fenerbahçe maçı. Yani, meşhur 4-0'ların birincisi.

1985-86 sezonuSamsunspor tarihinin en başarılı sezonlarında birisiydi. O sezon ligi 3. sırada bitiren temsilcimiz sezonu 33 golle bitiren Tanju Çolak ile gol krallığı da yaşamıştı. Samsunspor, özellikle evinde şahane bir performans sergiliyor ve ligin zirvesini zorluyordu. O sezonun 17. haftası geldiğinde Samsunspor'un rakibi geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe idi. Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan müsabaka Samsunspor için galibiyet hedefi taşıyordu. Ancak maç bittiğinde kimse böyle bir skoru beklemiyordu.

Maça oldukça hızlı başlayan temsilcimiz Orhan Kapucu'nun kafa golü ile 1-0 öne geçti. Ardından sahneye Rıfat Benli çıktı. Ceza sahası dışından şahane bir vuruş yapan Rıfat ilk yarının skorunu 2-0 olarak belirlemişti. İkinci yarı, oyunun kontrolünü elinde tutan kırmızı-beyazlılar sezonun gol kralı Tanju Çolak'ın golü ile farkı 3'e çıkardı. Dalga dalga gelen Samsunspor ataklarının sonunda sahneye bir kez daha Rıfat çıktı ve maçın skorunu 4-0 olarak belirledi. O sezon İstanbul'da oynanacak maçı da 1-0 kazanacak olan Samsunspor, ertesi sezon da ligi hem 3. bitirecek hem de rakibi Fenerbahçe'yi yine Samsun'da 4-0, İstanbul'da 1-0 mağlup edecekti. Samsunspor'un kadrosunda efsane takımdan pek çok oyuncu yer alıyordu. Kaleci Fatih Uraz ile oyuncular Muzaffer Badalıoğlu, Zafer Çabalar, Erol Dinler, Emin Kar, Tanju Çolak, Rıfat Benli, Savaş Demiral ve Orhan Kapucu bu maçta forma giyen oyunculardan bazılarıydı. Fenerbahçe kendi adına lig tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini Samsun'da yaşamıştı. Maç sonunda yapılan röportajda teknik direktörümüz Fethi Demircan, "maçı kazanacaklarını bildiklerini, iyi oynadıklarını ama 4-0'lık skoru kendilerinin de beklemediğini" söylerken "yine de maçtan önce başkanımız Hasbi Menteşoğlu bize bu maçı 4-0 kazanacaksınız demişti." dedi.