Karantinada olan Vezirköprü'de son durum ne?

Karantinada olan Vezirköprü'de son durum ne?

14 Gün karantina altına alınan Vezirköprü'de son durum ne? Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Samsunsonhaber'e konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ülkemizde de her geçen gün vaka sayısını artırmakta.

Geçtiğimiz günlerde Samsun'un Vezirköprü ilçesinde İstanbul'dan gelen bir kişi tarafından görülen ilk vaka ilk önce gelen kişinin oturduğu binayı ardından mahalleyi ve son olarak ilçe karantinaya alındı.

10 NİSAN'A KADAR KARANTİNA

Korona virüs tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca 10 Nisan’da, yaklaşık 95 bin nüfuslu Vezirköprü ilçesi için 14 günlük karantina kararı alındı.

Bu kapsamda 159 mahallenin bulunduğu ilçe merkezi, 17 noktadan giriş ve çıkışlara kapatıldı. Yollara bariyerler ve iş makineleri konularak, ulaşım durduruldu. Oluşturulan polis ve jandarma noktalarındaki kontrollerde, izin belgesi bulunanlar ve görevli olanlar dışında, 6 gündür ilçeden giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

Vezirköprü'nün karantina altına alınmasının 6. gününde Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis Samsunsonhaber'e karantina sürecini anlattı.

HER TÜRLÜ HİZMETİ VERİYORUZ

Başkan Edis" Vezirköprü'de şuan için sessizlik hakkim, işi olan vatandaşlar işlerini hallediyor, sokağa çıkma yasağı söz konusu değil, ilçeye sadece giriş ve çıkışlar izin doğrultusunda yapılıyor. İlçemizde gıda sorunu yok vatandaşlar istediği ürünlere ulaşabiliyor hayat akışı devam ediyor. Bizde Vezirköprü Belediyesi olarak vatandaşlarımıza her türlü hizmeti kesintisiz veriyoruz. Bu zor günleri beraber atlatacağız." dedi.

Haber: Ahmet Altürk