Yüksel Yıldırım'ın serveti 2020

Yüksel Yıldırım'ın serveti 2020

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım para kaybediyor. Yüksel Yıldırım'ın 2020 serveti açıklandı.

Samsunspor Derneği Başkanı ve Yılport Samsunspor İcra Kurulu Başkanı Yıldırım Grup sahibiRobert Yüksel Yıldırım son iki senede 25 milyon dolar kaybetti.

Forbes Türkiye, Türk milyarderler listesini ilk yüzde yer alan Yüksel Yıldırım'ın 2020'de serveti 500 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Yüksel Yıldırım Türk milyarderler listesinde 2018 525 milyon dolarla 50. sıradayken 2020'de 500 milyon dolarla 79. sıraya geriledi

YÜKSEL YILDIRIM KİMDİR?

1961 yılında dünyaya gelen Yüksel Yıldırım baba tarafından aslen Sivas, anne tarafından ise aslen Samsun’ludur. Henüz 3 yaşında iken ailesi ile birlikte Samsun’a yerleşmiş, 3 erkek kardeştir. Annesi ev hanımı, babası ise geçmiş yıllarda esnaflık yapmıştır. Çocukluk yıllarının ders ve futbolla geçtiğini, okuma yazmaşı 5 yaşında öğrendiğini belirtmiştir.

Bir dönemler bahçıvanlık ta yaptığını dile getiren Yüksel Yıldırım, Lise son sınıfa kadar eğitimini Samsun’da sürdürmüştür. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Dil öğrenmeye karar vermiş, tezini güneş üzerine hazırlamış, ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. San Francisco’da eğitime başlamış, o yıllar parasız olduğunu, bahçıvanlık yaptığını aktarmıştır. Eğitim için daha sonra Oregon State University’ye gitmiş

1983 yılından 1985 yılına kadar dil, 1985 yılından da master’a başlamıştır. Daha sonra Doktora yaptığı dönemde iş başvuruları yapan Yıldırım, hiç bir yanıt alamamıştır. Orada Hintli ve Çinli arkadaşlarının yol gösterdiklerini, vatandaş olmadığı ve oturma izni bulunmaması büyük bir sorundu. Daha sonra aldığı fikirler neticesinde CV başvurularına Robert Yüksel Yıldırım yazmış ve başvuruları o şekilde yapmıştır. Kısa sürede mülakat teklifleri almıştır.

Çok zor günler geçirmiş, ilerleyen süreçte yaptığı bir vinç için paten almış 3 sene vinç tasarımı üzerine çalışmıştır. atlar tuttum. Zor günler geçirdim ama çalışmaya devam ettim. Yaptığım bir vinç için patent alındı. 3 yıl vinç tasarımı üzerine çalışmıştım. O senelerde aklına limancılık işi girmiş, 39 Bin Dolar gibi bir maaş ile çalışmaya başlamıştır.

Haber: Ahmet Altürk