Samsunspor Nostalji Maç Videoları 14

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 14

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On dördüncü videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve deplasmanda 1-0 kazandığımız Fenerbahçe maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On dördüncü videomuz 1985/86 sezonunda oynanan ve deplasmanda 1-0 kazandığımız Fenerbahçe maçı.

1985-86 sezonuSamsunspor tarihinin en başarılı iki sezonundan birisiydi. Temsilcimiz o sezonu 3. sırada bitirmişti. Üstelik bir önceki yıl İkinci Lig'de şampiyon olup, Süper Lig'deki ilk sezonunda Türkiye Süper Ligi tarihinde bugün bile en başarılı sıralamayı elde eden takım Samsunspor olacaktı. Samsunspor ligin ilk yarısında Samsun'da oynanan maçta, bir önceki sezonun şampiyonu Fenerbahçe'yi 4-0 mağlup etmişti.

Ligin 34. haftası geldiğinde hem bu maçın rövanşı hem de ligde 3. olma yolunda önemli bir karşılaşma olarak, bu sefer İstanbul'da yine Fenerbahçe ile karşılaştı. İşin aksi tarafı liginn gol kralı durumundaki Tanju Çolak bu maçta oynayamayacaktı.

Buna rağmen kırmızı-beyazlılar maça galibiyet parolasıyla çıktılar. Maç içerisinde Fenerbahçe bir penaltı kazandı fakat bu penaltıyı o dönem A Milli takımın kalesini de koruyan başarılı kalecimiz Fatih Uraz kurtarmayı başardı.

Abdülkerim'in kaçırdığı penaltıdan sonra maçın son bölümlerinde bir kontraatak yakalayan takımımız, Kenan Topçu'nun çok güzel bir vuruşu sonucunda 1-0 öne geçti. Bu maçı önemli kılan özelliklerden birisi Kadıköy'deki tribünlerin büyük bir kısmının Samsunspor taraftarlarınca doldurulmuş olmasıydı.

Böylece takımımız Fenerbahçe'yi Samsun'da 4-0 yendikten sonra İstanbul'da 1-0 mağlup etmişti. Aynı tarifeyi ertesi sene de uygulayacak ve Samsun'da 4-0, deplasmanda 1-0 kazanacaktı. Yine ertesi sezon oynanacak Türkiye Kupası maçlarında ise rakibini 1-0 ve 0-0'lık skorlarla mağlup edecek ve Fenerbahçe ile oynadığı 6 maçta hiç gol yemediği gibi rakibine ağır darbeler vuracaktır. Bu karşılaşmada Samsunspor'da Fatih Uraz, Muzaffer Badalıoğlu, Emin Kar, Erol Kolcu, Rıfat Benli, Orhan Kapucu ve Savaş Demiral gibi o dönem takımda yer bulan önemli isimler de forma giymişlerdi.