Samsunspor Nostalji Maç Videoları 13

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 13

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On üçüncü videomuz, 1987/88 sezonunda oynanan ve 1-0 kazandığımız Galatasaray maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 1987/88 sezonunda oynanan ve Samsun'da 1-0 kazandığımız Galatasaray maçı.

1987-88 sezonuSamsunspor'un yine başarılı sezonlardan birisi olmuştu. O sezonu ligde 4. sırada tamamlayan temsilcimiz, Türkiye Kupası'nda final oynamış, sezon sonunda da Başbakanlık Kupası finali maçına çıkmıştı. Bir önceki sezon şampiyonluğu kaçıran kadrodan Tanju Çolak, Savaş Demiral, Orhan Kapucu, Rıfat Benli gibi isimleri kaybeden kırmızı-beyazlılar, bunların yerine takviyeler yapmıştı. Ligin ondördüncü haftası geldiğinde Samsun'da çok kritik bir maç oynanacaktı. Rakip o sezonun şampiyonu olacak olan Galatasaray'dı ve dahası Galatasaray'da Samsunspor'un iki eski futbolcusu Tanju ile Savaş da vardı. Her iki oyuncuya da tribünlerden tepkilerin olduğu müsabakanın 85. dakikasına gelindiğinde, Samsunspor'un Kıbrıslı futbolcusu Mete Adanır çok şık bir gole imza attı ve temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. Aynı Mete bu golden bir buçuk sene kadar sonra 20 Ocak 1989 kazasında hayatını kaybeden isimlerden birisi olacaktı.

SErman Toroğlu'nun bitiş düdüğü ile birlikte ortaya çıkan 1-0'lık galibiyet, Samsunspor'un lig tarihindeki ilk Galatasaray galibiyeti olarak da kayıtlara geçiyordu. Bu maçta Samsunspor'da geçen seneki kadrodan Fatih, Jomanovsky, Emin, Erol, Ercüment, Kasım, Mustafa gibi oyuncular yer almaya devam ederken ayrıca Burhanettin, Uğur Terzi, Orhan Kılınç gibi yeni isimler de vardı. Galatasaray'da ise Simoviç, Cüneyt, Savaş, Tanju, Prekazi, Uğur gibi önemli oyuncular yer alıyordu.