KORONA CESETTEN BULAŞTI

KORONA CESETTEN BULAŞTI

Tayland'da bir korona virüs hastasının cesedinden adli tıp uzmanına virüs bulaştı.

Birkorona virüshastasının cesedinden adli tıp uzmanına virüs bulaştı. Uzmanlar ilk kez yaşanan bu olay nedeniyle morg ve cenaze işlemleri çalışanlarının da büyük bir risk ortasında kaldıklarına dikkat çekiyor.

Patoloji profesörü olan Angelique Corthals, Tayland adli tıp merkezinde yaşanan olayla ilgili konuştu.

Corthals, "Sadece tıp uzmanları değil, morg teknisyenleri ve cenaze evlerindeki insanların daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bu büyük bir endişe kaynağı olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Bilim insanları yeni tip koronavirüsün cesetlerde ne kadar süre kaldığını hangi koşullarda bulaş yaşandığına dair çok az detay biliyor.Ebola, ölü bedenlerde enfeksiyon riski oluşturduğu en iyi bilinen virüs, ancak Dünya Sağlık Örgütü, hepatit, tüberküloz ve kolera hastalarının cesetleriyle ilgilenmek zorunda kalan çalışanları da bulaş konusunda uyarıyor.

25 Mart'ta Tayland Sağlık Hizmetleri Dairesi başkanı, koronavirüs kurbanlarının cesetlerini cenaze hizmetlerine vermeyi reddeden tapınakların raporları arasında hiçbir bulaş vakası olmadığını duyurmuştu. Sağlık politikaları uzmanı Summer Johnson McGee, canlı ya da ölü farketmeksizin bir corona virüs vakası ile temas eden herkesin virüsten korunmak adına koruyucu ekipman kullanması gerektiğinin altını çiziyor.