Samsunspor Nostalji Maç Videoları 12

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 12

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On ikinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve deplasmanda 5-0 kazandığımız Kayserispor maçı. Bu maç Samsunspor tarihinin en farklı Süper Lig deplasman galibiyeti idi.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On ikinci videomuz, 1985/86 sezonunda oynanan ve deplasmanda 5-0 kazandığımız Kayserispor maçı.

1985-86 sezonuSamsunspor tarihinin en iyi sezonlarından birisidir. O sezon Samsunspor, Süper Lig'i ikinci sırada tamamlamıştı. Tanju Çolak ise attığı 33 golle ligin gol kralı olmuştu. Temsilcimiz aynı başarısını ertesi sene de devam ettirecekti. Bu sezonun ilginç maçlarından birisi ligin 34. haftasında, 4 Mayıs 1986 günü Kayseri'de oynandı. Samsunspor rakibini deplasmanda 5-0 mağlup etti. Bu maçın özelliği ise Samsunspor'un Süper Lig tarihinde deplasmanda elde ettiği en farklı galibiyet olması oldu.

Bu maçta Samsunspor'un gollerinden üçünüTanju Çolak, birini Murat Gültekin, birini iseSavaş Demiral kaydetmişti. Maç gerçekten enteresan bir maçtı. Şöyle ki, Samsunspor'un 5-0'lık galibiyeti vardı ama direkten dönen iki tane de topu vardı. Bunun dışında maçın hakemi Yavuz Karaozan'ın çok komik gerekçelerle verdiği iki tane Kayserispor penaltısı da vardı. Ancak o dönem milli takımın da kalesini koruyan kaleci Fatih Uraz bu iki penaltıyı da kurtarmıştı. Ayrıca Kayserispor oyunu uzun süre 10 kişi devam ettirmişti. Yani o maçta bizim attığımız 5 golün dışında direkten dönen 2 topumuz, bir kırmızı kart, rakip lehine verilen ancak kalecimizin kurtardığı iki penaltı daha vardı. Fethi Demircan'ın çalıştırdığı Samsunspor sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılırken o sezon takımda, bir sonraki sezonun temel taşları olacak bazı önemli isimler de bulunuyordu. Kaleci Fatih Uraz, Zafer Çabalar, Muzaffer Badalıoğlu, Emin Kar, Rıfat Benli, Savaş Demiral, Yaşar Yiğit, Erol Dinler, Tanju Çolak ve Orhan Kapucu gibi...