Nostalji Maç Videoları 11

Nostalji Maç Videoları 11

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On birinci videomuz, 1988/89 sezonunda oynanan ve 0-0 biten Beşiktaş maçı.

Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda.Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. On birinci videomuz, 1988/89 sezonunda Samsun'da oynanan ve 0-0 bitenBeşiktaş maçı.

1988-89 sezonu Samsunspor için oldukça trajik bir sezondu. 20 Ocak 1989 günü bir trafik kazası geçiren Samsunspor kafilesi ağır bir hasar almış ve bazı futbolcular ile teknik direktörünü kaybetmişti. O sezon Samsunspor ligin ilk yarısındaki 18 maçta sahaya çıkmıştı. İşte bu maçlardan birisi ligin 15. haftasında, 4 Aralık 1988 günü Samsun'da oynanan Beşiktaş maçıydı. Maç 0-0 bitti.

O gün için düşünüldüğünde tarihi bir önemi olduğunu söylemek zor. Ama şu açıdan önemliydi; kaza yapan kadro bir aradaydı ve Beşiktaş'a karşı gayet başarılı bir mücadele verip, yine mağlup olmamıştı. Samsunspor 1985 yılından beri evinde hiçbir İstanbul takımına ve Trabzonspor'a maç kaybetmiyordu. Bu geleneği devam ettirmiş oldu.

Sadık Deda'nın yönettiği karşılaşma her iki takımın dengeli bir oyunuyla oynandı, karşılıklı ataklar vardı. Temsilcimiz, ev sahibi olmanın avantajıyla biraz daha üstün görünüyordu. 80. dakikada Nasır'ın atılmasıyla 10 kişi kaldık. Ancak 90 dakika bittiğinde müsabakadan gol sesi çıkmamıştı. Beşiktaş o sene çok iyi bir kadroya sahipti. meşhur Metin Ali Feyyaz üçlüsünden Metin o maçta yoktu ama Les Ferdinand vardı mesela. Ayrıca Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Recep Çetin gibi önemli oyuncuları vardı. Samsunspor ise en başta da dediğimiz gibi kaza geçiren kadroya sahipti. Bu maçta kalede milli kaleci Fatih Uraz vardı. Ayrıca Burhanettin Beadini, kaptan Emin Kar, Nasır Beadini, Zoran Tomic, Agim Cana, Mustafa Sinecek, Muzaffer Badalıoğlu, Erol Dinler gibi önemli, Ercan Kol ve Kasım Çıkla gibi genç oyuncular bu maçta forma giymişlerdi. Bu maçın oynanmasından yaklaşık bir buçuk ay sonra Samsunspor kafilesi o elim kazayı geçirecek ve bu kaza Türk futbol tarihine kara bir gün olarak geçecekti.