Samsunspor Nostalji Maç Videoları 10

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 10

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Onuncu videomuz, 1997/98 sezonunda oynanan ve 2-1 kazandığımız Trabzonspor maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Onuncu videomuz 1997/98 sezonunda 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve 2-1 kazandığımız Trabzonspor maçı.

1997-98 sezonu Samsunspor'un hayli başarılı bir grafik sergilediği bir sezon olmuştu. Kırmızı-beyazlılar o sezon Süper Lig'i 5. sırada tamamlamışlardı. Ligin 9. haftasında, 4 Ekim 1997 günü Samsun, bir Karadeniz derbisine sahne olacaktı. Samsunspor'un rakibi Trabzonspor'du. Her iki takım da oldukça güçlü kadrolara sahipti. Samsunspor'da Allum Buker, Ercan Kol, Celil Sağır, Serkan Aykut, Cenk İşler, Sinan Yeşil, Michel Ngonge gibi önemli oyuncular bulunurken Trabzonspor'un kadrosundaysa Hami Mandıralı, Ünal Karaman, Ogün Temizkanoğlu, Abdullah Ercan, Tolunay Kafkas, Orhan Çıkrıkçı gibi oyuncular bulunuyordu.

Müsabakaya hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu ve bir karambolde savunma oyuncusu İskender'in golü ile 1-0 öne geçti. Ardından Samsunspor oyunun kontrolünü eline aldı ve baskılı bir futbol oynamaya başladı. Ardarda pozisyonlar bulan kırmızı beyazlılar, ilk yarı skoru değiştiremediler. İkinci devre oynanırken sahneye İsmet Taşdemir çıktı. Yaklaşık 35 metreden muhteşem bir gol atan İsmet, skoru eşitledi. Müsabakanın son dakikalarına girilirken gelişen bir Samsunspor atağında, genç golcü Serkan Aykut çok iyi yükselerek şahane bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 2-1'e getirdi.Orhan Erdemir'in bitiş düdüğü, maçın skorunu belirlemişti ve temsilcimiz sahadan 2-1 üstün ayrılıyordu.