Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 9

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 9

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dokuzuncu videomuz,1995/96 sezonunda oynanan ve 3-2 kazandığımız Galatasaray maçı.

Corona virüs nedeniyle,futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta,Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sekizinci videomuz, 1995/96 sezonundaSamsun'da oynanan ve 3-2 kazandığımızGalatasaray maçı.


1995-96 sezonu Samsunspor'un parlak sezonlarında birisiydi. Altyapıdan çıkan genç futbolcularının olduğu kadrosuyla ligde iyi bir performans sergileyen takımımız, o sezon Türkiye Kupası'nda yarı final oynamıştı. O sezonun önemli maçlarından birisi 2 Mart 1996 günü Samsun'da oynandı. Gigi Multescu'nun çalıştırdığı takımımız Galatasaray'ı misafir ettiği maçı 3-2 kazanmıştı. Bu maçı ilginç kılan özelliklerden birisi, iki takımın 3 gün önce İstanbul'da karşılaşmış olmalarıydı. Bu maçın ardından 10 gün kadar sonra Samsun'da bir maç daha oynanacak ve böylece iki hafta içerisinde iki takım 3 maç yapmış ve bu 3 maçın 2'sini Samsunspor kazanmış olacaktı.

Müsabakaya hızlı başlayan taraf temsilcimiz oldu. Uğur'un golüyle 1-0 öne geçtik, ardından İstanbul ekibi, Bekir'in kafa golüyle skoru 1-1 yaptı. İlk yarının sonlarına doğru sahneye çıkan isim Hakan Şükür oldu. Hakan'ın golü ile soyunma odasına 2-1 geride gittik. Ancak o dönem sıkça gerçekleşen, aleyhimize olan hakem hatalarını protesto eden takımımız ikinci devreye siyah formayla çıktı. İkinci devrenin başında Serkan Aykut'un pasında Cenk İşler güzel bir gol atarak durumu 2-2 ye getirdi. Maçın sonlarına doğru ilerlerken bu sefer roller değişti, pası veren Cenk İşler golü atan Serkan Aykut oldu ve böylece Samsunspor müsabakayı 3-2 kazandı. Bu maçtan 10 gün sonra Samsun'da oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında kaptan Ercan'ın golü ile bu kez 1-0 kazanacaktık. Lig maçını Mustafa Çulcu yönetmişti ve dolu tribünler önünde oynanan müsabaka temsilcimizin 3-2'lik galibiyeti ile sona ermişti. O günkü takımın kadrosunda Alioum Bouker, Ercan Kol, Cenk İşler, Uğur Dağdelen, Daniel Timofte, Sinan Yeşil, İsa Turan, Serkan Aykut gibi önemli oyuncular vardı. Galatasaray'da ise Ulrich Van Gobbel, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Suat Kaya, Tugay Kerimoğlu, Ergün Penbe, Arif Erdem, Dean Saunders gibi isimler forma giyiyordu.