Samsunspor Nostalji Maç Videoları 8

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 8

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sekizinci videomuz, 1993/94 sezonunda oynanan ve 2-0 kazandığımız Fenerbahçe maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sekizinci videomuz, 1993/94 sezonunun 13. haftasında oynanan ve 2-0 kazandığımız Fenerbahçe maçı.

1993-94 sezonu daSamsunspor tarihinin başarılı dönemlerinden birisiydi. O dönemin genç başkanı İsmail Uyanık'ın kurduğu takım, bir önceki sezon İkinci Lig'de şampiyon olmuş ve Birinci Lig'e yükselmişti. Şimdiki adı Süper Lig olan lige yani. O sezonu 5. sırada bitiren Samsunspor, ligin ilk devresini ise 3. tamamlamıştı. 5 Aralık 1993 günü, ligin 13. haftasında, Samsun'da oynanan kritik bir lig mücadelesi vardı. Fenerbahçe, Samsun'a lider ve yenilgisiz olarak gelmişti. 19 Mayıs Stadı'nda Samsunspor'un rakibi işte bu Fenerbahçe idi.

Samsunspor'un kadrosunda o yıllarda henüz 23-24 yaşlarında olan Ertuğrul Sağlam, Ercan Kol, Bünyamin Kubat, rahmetli Müjdat Gürsu, Ahmet Yıldırım, Osman Akyol ve Daniel Timofte gibi önemli isimler vardı. Fenerbahçe ise Oğuz Çetin, Bülent Uygun, Tayfur Havutçu, Aykut Kocaman, Uche, Nielsen gibi oyuncuların olduğu bir takımdı. Karşılaşmayı Erman Toroğlu yönetiyordu. Tamamen dolu tribünler önünde oynanan müsabakada Samsunspor hayli etkili bir oyun sergilemiş ve ilk yarıda dönemin yükselen yıldızı Ertuğrul Sağlam'ın kafa golü ile 1-0 öne geçmişti. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, Osman'ın ayağından gelen penaltı golüyle skoru 2-0'a getirmişti. Golü attıran ve penaltıyı yaptıran isim ise Bünyamin Kubat idi. Maçın son düdüğü çaldığında Samsunspor, yenilgisiz rakibini 2-0 mağlup ediyor ve ligde 3. sıraya yükseliyordu.