Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 7

Samsunspor'un Nostalji Maç Videoları 7

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yedinci videomuz, 1996/97 sezonunda oynanan ve 4-1 kazandığımız Beşiktaş maçı.

Samsunspor Haber: Corona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor.

Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yedinci videomuz, 1996/97 sezonunun 27. haftasında oynanan ve evimizde 4-1 kazandığımız Beşiktaş maçı.

1996-97 sezonu Samsunspor için yine Süper Lig'in kalburüstü takımı olarak geçiyordu. Mart ayına gelindiğinde Samsunspor ligde şampiyonluk peşinde koşan Beşiktaş'ı misafir etti. 23 Mart 1997 günüSamsun 19 Mayıs Stadı'nda iki takım karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın kadrosunda Ertuğrul Sağlam, Sergen Yalçın, Alpay Özalan, Mehmet Özdilek, Daniel Amokachi gibi önemli yıldızlar yer alıyordu. Samsunspor'da ise 90'lı yılların unutulmaz futbolcuları bir aradaydı. Alioum Bouker, Ercan Kol, İmdat Aslan, Celil Sağır, Daniel Timofte, Serkan Aykut, Cenk İşler, Sinan Yeşil gibi...

Maça oldukça hızlı başlayan takımımız, genç golcüsü Serkan Aykut'un o hafta itibariyle ligde attığı 14. golle 1-0 öne geçti. Ardından sahneye Sinan Yeşil çıktı ve skor 2-0'a geldi. İkinci yarıda da etkili futbolunu sürdüren Samsunspor'da sahne alan isim Celil Sağır oldu. Beşiktaş bu gole bir karşılık verdi ve skor 3-1'e geldi ancak hemen peşinden Cenk İşler'in golü, maçın skorunu belirledi.

Bu sırada Samsunspor'un üç genç yıldızı henüz 22 yaşındaydı. Yani Serkan, Celil ve Cenk. Müsabaka 4-1 Samsunspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın hakemi İbrahim Aksoy'du. Bu maçı ilginç kılan özelliklerden birisi de dönemin yayıncı kuruluşunun spor muhabiri olarak çalışan Acun Ilıcalı'nın bu maç için Samsun'a gelip maç önü ve maç sonu röportajlarını yapmasıydı. Samsunspor'un 4-1'lik galibiyeti ligin şeklini değiştirirken, temsilcimiz o akşam gerçekten şahane bir futbol sergilemişti.