Samsunspor Nostalji Maç Videoları 6

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 6

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Altıncı videomuz, 1986/87 sezonunda oynanan ve 3-1'lik zaferimizle sona eren Trabzonspor maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Altıncı videomuz, 1986/87 sezonunda oynanan ve 3-1'lik üstünlüğümüzle sona erenTrabzonspor maçı.

1986-87 sezonuSamsunspor tarihinin en parlak sezonuydu. Sezonu 3. bitirecek olan Samsunspor, lige fırtına gibi bir başlangıç yapmıştı. Temsilcimiz herhangi bir mağlubiyet yaşamadan ligin 7. Haftasında gelmişti ve lider durumdaydı. Liderin takipçisi ise Trabzonspor'du. Yani tam bir Karadeniz derbisi oynanacaktı. 19 Mayıs Stadyumu'nun tribünleri tıklım tıklım doluydu.

Her iki takım da maça namağlup olarak çıktılar, hatta Trabzonspor oynadığı ilk 6 maçta gol bile yememişti. Samsunspor ise ligin en golcü takımıydı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında Hasan Vezir'in attığı serbest vuruş golü ile bordo-mavililer 1-0 öne geçtiler. Samsunspor bütün hatları ile bastırıyor ve gol arıyordu. Nitekim 44. dakikada Orhan'ın attığı gol durumu 1-1'e getirdi. Trabzonspor'un kalesinde Şenol Güneş, Samsunspor'un kalesinde ise Fatih Uraz vardı ve her ikisi de milli takımın kalesini koruyorlardı. İkinci yarıya hızlı başlayan Samsunspor, Tanju ile gelişen atakta Bahattin Güneş'in kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. Ardından karşılıklı ataklar görülmeye başladı. Maçın ilerleyen dakikalarında Orhan Kapucu bir kez daha sahne alarak Samsunspor'u 3-1 öne geçirdi ve Samsunspor hem liderliğini perçinledi hem de Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek Karadeniz derbisinde önemli bir zafer elde etmiş oldu. Karşılaşmayı yöneten hakem Hasan Ceylan bitiş düdüğü çaldığında 3-1'lik Samsunspor galibiyeti ve devam eden liderliği tescillenmiş oluyordu.

Milorad Mitroviç'in çalıştırdığı Samsunspor'un bu maçtaki kadrosunda Tanju Çolak, Orhan Kapucu gibi isimlerin yanı sıra Fatih Uraz, Zafer Çabalar, Savaş Demiral, Rıfat Benli, Gjiorgi Jovanovsky, Emin Kar, Muzaffer Badalıoğlu gibi önemli oyuncular vardı.Bu isimler, hem bu zaferde hem de sezon boyu sürecek olan başarılı performansta önemli bir rol oynadılar.