E-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet sayfası üzerindeki formu dolduran 20-65 yaş arasındaki her vatandaşın evine haftada bir paket maske (5 adet) teslim edilecek. Maskeler, PTT Kargo ile ücretsiz olarak ulaştırılacak. Sizler için adım adım ücretsiz maske başvurularını derledik. İşte e Devlet ücretsiz maske başvuru detayları...

Türkiye'nin korona virüsle mücadelesinde her geçen gün yeni tedbirler alınmaya devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı kapsamı genişletilirken, toplu taşıma ve marketlere maskesiz girmek yasaklandı.e-Devlet aracılığıyla ücretsiz maske alımı yapılabileceği duyuruldu.

Milyonlarca vatandaşımızı merakla beklediğiücretsiz maske dağıtımına ilişkin önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. e-Devlet aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapılacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu kararla birlikte, e-Devlet'in internet adresinden online form doldurularak her hafta 1 paket maske dağıtımı yapılacak.PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacak maskeler için vatandaşlara her hafta bir paket kotası getirildi.

Bu duyuru sonrası vatandaşlar 'e-Devlet cretsiz maske nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır? e-Devlet ücretsiz maske kimlere, kaç tane veriliyor?' sorularına yanıtını aramaya başladı.

Ücretsiz maske temini için, aile üyelerine ait bilgileri http://basvuru.turkiye.gov.tr adresindeki formda doldurmanız yeterli olacak. Vatandaşlarımızın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Maskeleriniz, PTT Kargo ile ücretsiz olarak adresinize getirilecektir.

e-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır?

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılıyordu. Son dakika değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

Ücretsiz maske temini için http://basvuru.turkiye.gov.tr adresine giriş yapabilirsiniz Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.