Samsunspor Nostalji Maç Videoları 5

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 5

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Beşinci videomuz, 2000/01 sezonunda oynanan ve 1-1 sona eren Galatasaray maçı.

Korona virüs nedeniyle, futbola dünya çapında ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor. Biz de bu boşlukta,Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Beşinci videomuz, 2000/01 sezonunda oynanan ve 1-1 sona eren Galatasaray maçı.

2000-2001 sezonunda Samsunspor, İstanbul'da oynanan ligin ilk maçında Galatasaray'ı Ertuğrul Sağlam ve Kenan Yelek'in golleriyle 2-1 mağlup etmişti. Bu maçın rövanşı Samsun'da 17 Şubat 2001 günü oynandı. Şampiyonluk yarışı içerisindeki Galatasaray'a karşı Samsunspor ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istiyordu.

Galatasaray bir önceki sezon UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Lucescu'nun çalıştırdığı takımda Jardel, Emre, Okan, Bülent, Taffarel gibi önemli yıldızlar yer alıyordu. Serkan Aykut da kadroda yer alıyordu. Samsunspor'umuzda ise Ertuğrul Sağlam yuvaya geri dönmüş. Bunun dışında Allum Buker, Ercan Kol, İlhan Mansız, Tümer Metin, Ali Akdeniz gibi oyuncular da kadroda yer alıyordu. Maçın başlarında Hakkı ile Jardel aynı pozisyonda kırmızı kart görünce, iki takım da 10 kişi kalmıştı. Ardından Okan Buruk'un golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti.

Maçın 80. dakikasında sahneye çıkan isim, bugün takımımızın teknik direktörü olan efsane futbolcumuz Ertuğrul Sağlam oldu. Ertuğrul Sağlam'ın golüyle skor 1-1'e geldi ve maç Murat Ilgaz'ın son düdüğü ile 1-1 sona erdi. Böylece Samsunspor, İstanbul'da 2-1 mağlup ettiği rakibi ile Samsun'da 1-1 berabere kalmıştı.

Haber: Ahmet Altürk