Samsunspor Nostalji Maç Videoları 4

Samsunspor Nostalji Maç Videoları 4

Lige verilen arada Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bazı önemli maçların videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dördüncü videomuz, 1995-96 sezonunda oynanan ve Samsunspor'un deplasmanda 2-1 kazanıp kupada tur atladığı Trabzonspor maçı.

Samsunspor Haber: Corona virüs nedeniyle dünya çapında futbola ara verilmiş durumda. Samsunspor da bu nedenle maçlarını oynayamıyor.

Biz de bu boşlukta, Samsunspor'un geçmiş yıllarda oynadığı maçların bazı videolarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dördüncü videomuz, 1995-96 sezonunda oynanan ve Samsunspor'un deplasmanda 2-1 kazanıp Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldiğiTrabzonspor maçı.

1995-96 sezonunda Samsunspor, Türkiye Kupası'nda yarı final oynamıştı. Yarı finalden bir önceki turdaki, yani çeyrek finaldeki rakibi Trabzonspor'du. Futbolseverleri bir Karadeniz derbisi bekliyordu. Samsun'da oynanan ilk maçta oldukça iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen rakibine 1-0 mağlup olan temsilcimiz, rövanş maçı için 7 Şubat 1996 günü Trabzon Avni Aker Stadyumu'na çıktı. Maçın başlarında Uğur Dağdelen'in golü ile 1-0 öne geçen kırmızı-beyazlılar ardından Hami Mandıralı'nın frikik golüne engel olamadı. Oyun uzun süre 1-1 devam etti. Bu skor Trabzonspor'un yarı finale ve yükselmesini sağlayacaktı. Ancak maçın son dakikasında Celil Sağır'ın düşürülmesinde hakem Ünsal Çimen penaltı kararını verdi. Bu kritik penaltı için topun başına geçen isim Sinan Yeşil'di.

Sinan'ın attığı golle temsilcimiz müsabakayı kazandı ve böylece Trabzonspor'u, Trabzon'da mağlup ederek Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı. O günkü kadroda kaleci Allum Buker'in dışında Ercan Kol, Vural Korkmaz, Cenk işler, Uğur Dağdelen, Serkan Aykut, Sinan Yeşil, Celil Sağır ve Daniel Timofte gibi oyuncular yer alırken teknik direktör Gigi Multescu idi. Trabzonspor'un teknik direktörü ise Şenol Güneş'ti.