Samsun'da sağlık çalışanları için dayanışma çağrısı

Samsun'da sağlık çalışanları için dayanışma çağrısı

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, Çakırlar Yalı Mahallesi'ndeki yazlık evini koronavirüs salgını ile mücadelede görev alan ve bulaş riski nedeniyle evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarının kullanımına açtı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin koronavirüsle mücadele sürecinde Samsunlulara yaptığı toplumsal dayanışma çağrısına katkı sunan hayırsever yurttaşlar ve sivil toplum kuruluşları yaptıkları çalışmalar ile Türkiye’ye örnek oluyor.

Samsun’daki hastanelerde salgın mücadelesi için 7 gün, 24 saat görev yapan ve sayıları 7 bini aşan sağlık emekçilerinin bulaş riski nedeniyle evlerine gidemediklerini belirten Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, Çakırlar Yalı Mahallesi’ndeki yazlık evini sağlık çalışanlarının barınma ihtiyacı için kullanıma açtı. Bölgede çok sayıda yazlık ev bulunduğunu belirten Kangüleç, “Atakum’da yazlığı ve ikinci evi olan herkesi sağlık çalışanlarımıza destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

ATAKUM BELEDİYESİ DEZENFEKTE EDECEK


Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilecek dayanışma uygulaması kapsamında evini kullanıma açmak isteyen yurttaşlar ile barınma yerine ihtiyaç duyan sağlık emekçileri, 0532 440 72 96 numaralı telefon ile iletişime geçebilecek. Eşyalı ve ısınma sistemine sistemine sahip olan, 4 ila 6 kişinin barınabileceği yazlık evler, salgınla mücadele dönemi boyunca sağlık çalışanları tarafından kullanılabilecek. Doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanları, mesaileri sonrasında bu evlerde konaklayabilecek, göreve geri dönmeden önce istirahat edebilecek. Salgın tehlikesi sona erdikten sonra, Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sağlık çalışanlarının kullandığı konutları temizleyip dezenfekte ettikten sonra ev sahiplerine teslim edecek.

‘UYUMAYA VE DİNLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR’


Samsun’un, Türkiye’de en fazla koronavirüs vakası görülen 10’uncu kent olduğunu hatırlatan Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, “Dünyayı saran ve Türkiye’yeye de ulaşan koronavirüs salgının etkisinin artımakta olduğunu maalesef görüyoruz. Güzel Samsunumuz da vaka sayısı olarak Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer alıyor. Aynı zamanda bir sağlık kenti olan Samsun’da yaklaşık 3 bin doktor, 4 binden fazla da sağlık çalışanı bulunuyor. Sayıları 7 bine ulaşan sağlık emekçileri virüsle mücadele için Samsun halkına hizmet veriyor. Salgın sürecinde bizler için hayatlarını riske atanlar, 7/24 çalışan sağlık personeli. Yaşamlarını ortaya koyan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Tedavileri devam eden personele de acil şifalar diliyoruz. Hastaları ile yakın temasta olan sağlık çalışanları dinlenme ve uyku ihtiyaçları için artık evlerine gidemiyor. Bu süreçte tüm sağlık çalışanlarının uykuya ve iyi dinlenmeye de ihtiyaçları var. Samsun’daki bazı otel işletmecileri, odalarını sağlık personelinin kullanımına açtı. Ayrıca misafirhanelerini sağlık çalışanlarının kullanımına açan kamu kuruluşları da var. Bu uygulamaları gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘SADECE ALKIŞLAYARAK DESTEK OLAMAYIZ’


Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak dayanışmaya katkı sağlamak istediklerini belirten Kangüleç, “Samsun’un Atakum bölgesi, yazlıkçıların uğrak yerleri arasında bulunuyor. Burada çok sayıda yazlık ev mevcut. Sezon itibarıyla şu anda bu yazlık evler mobilyaları, ısınma sistemleri ile birlikte atıl vaziyette. Dubleks, tripleks ya da tek katlı bahçeli yapılardan oluşan bu evlerin her biri dört ya da altı kişiyi misafir edebilme olanağına sahip. Bu bölgede yazlık ev sahibi olan herkese bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sağlıkçılara sadece alkışlayarak destek olamayız. Elimizdeki imkanlarla daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Atakum’da yazlığı ya da ikinci evi olan tüm yurttaşlarımızdan, bu evleri sağlık personelinin barınma ihtiyacı için kullanıma açmalarını istiyoruz. Bu sürece öncü olmak için ailem ile birlikte sahibi olduğumuz yazlık evi sağlık çalışanlarına tahsis etmeye karar verdik. Altı sağlık çalışanı, virüs tehlikesi ortadan kalkana kadar bu evde kalabilecek” ifadelerini kullandı.

‘ORDU, TRABZON, ÇORUM VE TOKATLILARDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ’


“Uzun yıllardır Samsun’da yaşıyoruz, buraları avucumuzun içi gibi biliyoruz. Komşularımızın ne kadar yufka yürekli olduklarını, bu dayanışmaya el uzatacaklarını biliyoruz.” diyen Kangüleç, “Çakırlar Yalı, İncesu Yalı ve Yalı mahallelerinde çok sayıda Samsunlu, Bafralı, Ordulu, Ünyeli, Fatsalı, Çorumlu, Tokatlı ve Trabzonluların yazlık olarak kullandıkları evleri var. Eminiz hepsi bu çağrıya kulak verip katkıda bulunacaklar. 0532 440 72 96 numaralı telefondan ulaşıp bu sürecin organizasyonu konusunda bizimle temasa geçebilirler. Salgın sona erip bu ihtiyaç ortadan kalktıktan sonra Atakum Belediyesi, evlerin temizliği ve dezenfeksiyonunu yapıp ev sahiplerine teslim edecek. Tüm ev sahiplerini, Samsun’un doktorlarına, hemşirelerine ve diğer sağlık personeline sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.